27.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Ο Βαγιαννίδης με buzzer-beater έδωσε Κύπελλο και Ευρώπη στον Παναθηναϊκό

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός σε έναν επεισοδιακό τελικό νίκησε με 1-0 τον Άρη με γκολ του Γιώργου Βαγιαννίδη στο 90+7′ και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Μαζί με αυτό πήρε και το ευρωπαϊκό εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League την επόμενη σεζόν.

Eurokinissi

Ο «κακός χαμός» στον τελικό, με την Φραπάρ να μοιράζει συνολικά 3 κόκκινες κάρτες, τις δύο εις βάρος των Θεσσαλονικιών και την άλλη εις βάρος του «τριφυλλιού».

Το «τριφύλλι» έτσι κατέκτησε για 20η φορά το Κύπελλο Ελλάδας και θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του πορεία στα τέλη του Ιουλίου, με τους πιθανούς αντιπάλους του να έχουν γνωστοποιηθεί. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού σήκωσαν στα χέρια τον Γιάννη Αλαφούζο μετά το τέλος του τελικού, πανηγυρίζοντας μαζί του. Το ίδιο έκαναν και στον Μπερνάρ και στον Χουάνκαρ, στο τελευταίο τους ματς με τον σύλλογο. Οι δυο τους ήταν που συνεργάστηκαν στο γκολ του Βαγιαννίδη!

Το πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες φάσεις, πολύ… ξύλο και ακόμα περισσότερο άγχος. Μοναδική καλή στιγμή αυτή στο 25ο λεπτό, με τον Λοντίγκιν να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ζαμόρα. Το δεύτερο μέρος άκρως επεισοδιακό, με την Γαλλίδα διαιτητή να μοιράζει 3 κόκκινες κάρτες!

Ο… χορός με τις κόκκινες και το τέλειο «αντίο» των Μπερνάρ και Χουάνκαρ

Ο Κώτσιρας ήταν ο πρώτος που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 51ο λεπτό, για μαρκάρισμά του πάνω στον Ζαμόρα. Η πρώτη κίτρινη είχε έρθει στο 36ο λεπτό σε διαμάχη με τον Κοσταρικανό εξτρέμ. Στη συνέχεια, τον δρόμο για τα αποδυτήρια πήρε και ο Νταρίντα, αφού είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 65′ για μαρκάρισμα πάνω στον Αράο.

Τον… χορό των κόκκινων καρτών ολοκλήρωσε ο Ζουλς στο 71ο λεπτό, δίνοντας πλεονέκτημα 9vs10 στον Παναθηναϊκό. Ο Καμερουνέζος κέρδισε φάουλ από τον Τάσο Μπακασέτα, όμως σήκωσε ψηλά το πόδι του και τον βρήκε με τις τάπες, με την Φραπάρ να του δείχνει απευθείας την κόκκινη κάρτα.

Με τον Παναθηναϊκό, πλέον, να διαθέτει αριθμητικό πλεονέκτημα προσπάθησε να βρει το γκολ που θα του έδινε το τρόπαιο, αλλά αυτό αρχικά δεν ήρθε ούτε στο στο 79′ με το πλασέ του Μπερνάρ, ούτε και στο 90+3′ με το δυνατό σουτ του Μπακασέτα.

Ωστόσο, το γκολ έμελλε να έρθει κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του ματς (90+7′)! Ο Μπερνάρ με ωραία ενέργεια μοίρασε την μπάλα στα αριστερά στον Χουάνκαρ, εκείνος γύρισε την μπάλα παράλληλα από την εστία στο πίσω δοκάρι για τον Βαγιαννίδη και ο Έλληνας μπακ πέτυχε το νικητήριο γκολ και έστεψε Κυπελλούχο Ελλάδας τον Παναθηναϊκό!

Ένταση επικράτησε μετά το φινάλε του τελικού, με τον Θεόδωρο Καρυπίδη και τους ανθρώπους του Άρη να έχουν έντονα παράπονα για τη διαιτησία.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:Παναθηναϊκός (Χ. Κόντης): Λοντίγκιν, Χουάνκαρ, Γεντβάι, Αράο, Κώτσιρας, Πέρεθ, Τσέριν, Μπερνάρ, Μπακασέτας, Μαντσίνι, ΙωαννίδηςΆρης (Α. Μάνζτιος): Κουέστα, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Ζουλς, Νταρίντα, Ζαμόρα, Μανού Γκαρσία, Σουλεϊμάνοφ, Μορόν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό