22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο αρχαιολογικός χώρος στο κέντρο της Αθήνας που ίσως δε γνωρίζεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πρωτεύουσα είναι γεμάτη μυστικά και αρχαιολογικούς θησαυρούς

Η πρωτεύουσα είναι γεμάτη μυστικά, αρχαιολογικούς θησαυρούς και σταγόνες ιστορίας που συχνά δεν τυγχάνει να γνωρίζουμε. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και ένας αρχαιολογικός χώρος στο κέντρο της Αθήνας τον οποίο μπορεί να έχεις προσπεράσει πολλές φορές χωρίς να δώσεις ιδιαίτερη σημασία. Μπορεί να μην ξέρεις ότι υπάρχει ή να μην έχεις σταθεί για να μάθεις περισσότερα.

Ο λόγος για τον αρχαιολογικό χώρο της Πλατείας Κοτζιά.

Διασχίζοντας, λοιπόν, την πλατεία Κοτζιά θα περάσεις δίπλα από έναν σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο στο κέντρο της Αθήνας. Ο αρχαιολογικός χώρος της πλατείας Κοτζιά περιλαμβάνει αρκετά και σημαντικά ευρήματα από τον εξωτερικό χώρο οχύρωσης της αρχαίας πόλης. Εκεί βρίσκονται ευρήματα από τους τρεις αρχαίους δρόμους οι οποίοι συνέκλιναν στις παρακείμενες πύλες.

Μάλιστα ένας εξ αυτών ήταν εκείνος ο οποίος οδηγούσε από τις Αχαρνές στους πρόποδες της Πάρνηθας στην πόλη. Πρόκειται για πολύτιμα στοιχεία που έχουν δώσει σαφέστερη εικόνα και λεπτομέρειες από τη ζωή και την καθημερινότητα στην Αρχαία Αθήνα.

Στην κοντινή περιοχή του αρχαιολογικού χώρου βρέθηκαν εργαστήρια κεραμικής, απομεινάρια από κατοικίες αλλά και ένα εκτεταμένο νεκροταφείο το οποίο χρησιμοποιούταν για περισσότερα από 1.200 χρόνια.

Όλα αυτά τα σπουδαία ευρήματα καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα πληροφοριών για τις δραστηριότητες των Αθηναίων. Κι όμως μπορεί να περνάς δίπλα από εκεί και να μην γυρνάς το κεφάλι σου απορροφημένος από την καθημερινότητα. Την επόμενη φορά αξίζει να κάνεις μια στάση, όπως αναφέρει το exploringreece.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό