31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ο Αντόνιο Κόντε νέος προπονητής της Νάπολι

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Νάπολι ανακοίνωσε πως ο Αντόνιο Κόντε θα είναι ο νέος προπονητής στην επόμενη σεζόν και για τα επόμενα 3 χρόνια! Ο πρώην τεχνικός των Τσέλσι, Ίντερ και Γιουβέντους – μεταξύ άλλων – επιστρέφει στους πάγκους μετά από απουσία ενός έτους, όταν και αποχώρησε από την Τότεναμ.

Ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις φωτογραφήθηκε μαζί του και γνωστοποίησε την οριστική συμφωνία ανάμεσα στις δύο μεριές, με τον επίσημο λογαριασμό του συλλόγου στο Twitter να δημοσιεύει μερικά λεπτά αργότερα την επίσημη ανακοίνωση. 

Ο Αντόνιο Κόντε θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία και θα χρειαστεί να κάνει… κουμάντο στο «καράβι». Η Νάπολι κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, μέσα σε διάστημα 12 μηνών από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, να τερματίσει 10η στη Serie A και να μείνει εκτός Ευρώπης!

Οι αλλαγές στην άκρη του πάγκο καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν πολλές, με τον Ντε Λαουρέντις να πιστεύει πως ο Κόντε θα επιστρέψει το κλαμπ στη σταθερότητα και στις επιτυχίες. Μάλιστα, όπως αναφέρει η «Corriere dello Sport», ο Ιταλός τεχνικός θέλει για πρώτη μεταγραφή στη Νάπολι τον Ρομέλου Λουκάκου, με τον ίδιο να έχει επαφή μαζί του και να του έχει πει χαρακτηριστικά: «χάσε 5 κιλά κι έλα»!

Υπενθυμίζεται πως ο Κόντε ξεχώρισε στην προπονητική του καριέρα με την θητεία του στη Γιουβέντους (2011-2014), όπου κατέκτησε 3 Πρωταθλήματα Ιταλίας και 1 Σούπερ Καπ. Έπειτα, πήρε την Premier League με την Τσέλσι το 2017 και το FA Cup την επόμενη χρονιά, ενώ μεσολάβησε η θητεία του στην Εθνική Ιταλίας.

Την δουλειά του στο Λονδίνο ακολούθησε η παρουσία του στον πάγκο της Ίντερ, την οποία οδήγησε έως και τον τελικό του Europa League το 2020 (ήττα στην παράταση από την Σεβίλλη), αλλά πήρε μαζί της το Πρωτάθλημα Ιταλίας το 2021. Στην Τότεναμ βρέθηκε από το 2021 έως και το 2023.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό