18.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο ανιψιός του Σόρος θέλει την Έβερτον

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ανιψιός του Τζορτζ Σόρος, ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με περιουσιακά στοιχεία που υπολογίζονται σε πάνω από 7 δισ. ευρώ, επέδειξε ενδιαφέρον για την απόκτηση της Έβερτον.

Ο Τζέφρι Σόρος και ο Σάιμον Χόρσμαν, παραγωγοί με έδρα το Λος Άντζελες, δημιούργησαν μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού που ονομάζεται LAMF Global Ventures Corp και, όπως ανέφερε το Bloomberg, ενδιαφέρονται για τον σύλλογο του Λίβερπουλ, τον οποίο ο σημερινός ιδιοκτήτης, Φαρχάντ Μοσίρι, έχει θέσει προς πώληση.

Το ενδιαφέρον του Σόρος και της LAMF προέκυψε μετά την αναφορά που συνδέεται με τις επαφές μεταξύ ενός άλλου Αμερικανού επενδυτή, του Μάτσιεκ Λαμίνσκι και του ίδιου του Μοσίρι.

Ο Καμίνσκι ήταν μέλος μιας κοινοπραξίας υπό την ηγεσία του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Τσέλσι, Πίτερ Κένιον, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον για την Έβερτον τον Μάιο, παρόλο που η συμφωνία κατέρρευσε.

Ωστόσο, ο Καμίνσκι παρέμεινε σε επαφή με τον Μοσίρι, ο οποίος προσπαθεί κυρίως να συγκεντρώσει κεφάλαια για να βοηθήσουν να πληρωθεί το νέο στάδιο της Έβερτον, αξίας 550 εκατομμυρίων λιρών, που βρίσκεται υπό κατασκευή στην προβλήτα Μπράμλεϊ-Μουρ.

Ένα μειοψηφικό μερίδιο στην Έβερτον θα μπορούσε να προσφερθεί ως μέρος οποιασδήποτε συμφωνίας, αλλά καμία συμφωνία με τον Καμίνσκι δεν είναι κοντά, προσθέτουν από την πλευρά τους οι Times.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό