16.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Ο ανένδοτος του Στέφανου Κασσελάκη μεχρι το συνέδριο – Πως απαντούν Πολάκης και Φάμελλος

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ανένδοτο» κήρυξε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του από την Κεντρική Επιτροπή χαρακτηρίζοντας την απόφαση της αντικαταστατική και δηλώνοντας με το βλέμμα στραμμένο προς τους υποστηρικτές του ότι θα το πάει μέχρι τέλους.

Ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε χθες συνέντευξη στο STAR σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος που τον στηρίζουν, επιμένοντας πως το Συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο που θα κρίνει τις υποψηφιότητες για την ηγεσία.Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι αποδέχεται την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την άρση εμπιστοσύνης, ωστόσο σημείωσε πως θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση του Προέδρου μέχρι το Συνέδριο ενώ κατηγόρησε τους «87» ότι επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα στα μέλη ότι «ο Πρόεδρος τους δεν θα είναι υποψήφιος για να απογοητευτούν και να μην πάνε να ψηφίσουν για συνέδρους ή να μην γραφτούν στο κόμμα όσοι θέλουν.

«Αυτή την στιγμή κανείς δεν είναι υποψήφιος, το συνέδριο είναι το όργανο που εγκρίνει τις υποψηφιότητες» είπε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ότι οι «87» φοβούνται τη βάση που βράζει και γνωρίζουν ότι θα κερδίσει τις εκλογές γι’ αυτό θέλουν να τον αποκλείσουν.«Γιατί δεν με αφήνουν να χάσω; Γιατί δεν με αφήνουν να αποδοκιμαστώ από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ; Αφήστε με να χάσω από εσάς» τόνισε μεταξύ άλλων ενώ προέβλεψε ότι το συνέδριο θα οδηγηθεί σε νέα αναβολή, φωτογραφίζοντας σε αυτήν την περίπτωση ανάληψη πρωτοβουλίας από πλευράς του για δημοψήφισμα.

Μάλιστα, δεν έμεινε στη συνέντευξη. Έβγαλε στον αέρα του διαδικτύου την ιστοσελίδα που ετοίμαζε εδώ και περίπου ένα μήνα , καλώντας τους υποστηρικτές να εγγραφούν και να δηλώσουν αν θέλουν να είναι και εθελοντές στην εκστρατεία του.

«Εγγραφείτε! Γίνετε εθελοντές! Το site μας είναι στον αέρα. Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ. Η φωνή μας είναι το Συνέδριο. Δεν έχω τους μηχανισμούς. Είχα και έχω μόνο εσάς. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει κάτι που υπερβαίνει τα πρόσωπα: Η επιστροφή της δημοκρατίας στο κόμμα μας. Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας. Πάρτε τη Δημοκρατία στα χέρια σας» έγραψε στην ανάρτηση του ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος αύριο θα βρεθεί στην κεντρική πλατεία στο Μενίδι σε συγκέντρωση υποστηρικτών του ενώ από την Παρασκευή ξεκινά περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα, σε Έδεσσα, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Γιαννιτσά.

Περιοδείες ξεκινά ο Φάμελλος

Περιοδείες ξεκινά από αύριο και ο Σωκράτης Φάμελλος που θα βρεθεί στην Λάρισα. Ήδη κυκλοφόρησε την δική του αφίσα του με σύνθημα «ΜΑΖΙ ΞΑΝΑΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ» και με το #ΣΥΡΙΖΑrestart.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το «ραντεβού» που δίνει ο Στέφανος Κασσελάκης με τους αντιπάλους του στο συνέδριο, υποστήριξε πως διαβλέπει ότι υπάρχει πλέον μια διάθεση να ανατροφοδοτηθεί και διχασμός και αναξιοπιστία.

«Να πάμε στο Συνέδριο, άκουσα στη συνέντευξη στο Ενώπιος Ενωπίω για να ξανασυζητήσουμε για το αν υπάρχει ή όχι άρση εμπιστοσύνης. Εγώ πιστεύω ότι αυτό θα είναι το τελειωτικό χτύπημα» σημείωσε και πρόσθεσε πως δεν μπορεί τα μέλη, τα στελέχη και το κόμμα συνολικά να απολογείται για επιλογές του προηγούμενου προέδρου.

Στην Κρήτη ο Πολάκης- Συνεντεύξεις ο Φαραντούρης

Στην Κρήτη βρέθηκε ξανά και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο ο Παύλος Πολάκης ο οποίος άφησε αιχμές εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας πως έχει «τραυματίσει» τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά «η πληγή θα γιάνει».

Μπαράζ συνεντεύξεων έδωσε από την πλευρά του ο Νικόλας Φαραντούρης σημειώνοντας πως η υποψηφιότητά του, δεν είναι προϊόν προσωπικής κόντρας, εκπαραθύρωσης ή πείσματος, αλλά πίστης ότι μπορεί να ηγηθεί ενώνοντας και όχι διχάζοντας, πολλαπλασιάζοντας κι όχι διαιρώντας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό