23.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο αμφιλεγόμενος νόμος της Φλόριντα κατά της LGBT κοινότητας -Ο ρόλος της Disney

Ειδήσεις Ελλάδα

«Πυρά» από διάφορες διάσημες εταιρείες παραγωγής δέχεται η Disney, καθώς βοήθησε στη χρηματοδότηση των νομοθετών, πίσω από το νόμο της Φλόριντα σχετικά με την ομοφυλοφιλία.

Η πρόσφατη νομοθεσία της Φλόριντα ορίζει να «μην πεις τη λέξη ομοφυλόφιλοι». Ο νόμος αυτός φυσικά, προσβάλλει υπαλλήλους, οι οποίοι ανήκουν στην LGBT κοινότητα.

Οι Ρεπουμπλικανοί που υποστηρίζουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, θεωρούν ότι οι γονείς και όχι οι δάσκαλοι θα πρέπει να μιλούν στα παιδιά τους για θέματα σχετικά με το φύλο τους ή τη σεξουαλικότητά τους, κατά τα πρώτα χρόνια της μόρφωσής τους. Απαγορεύονται λοιπόν, στη Φλόριντα τα μαθήματα σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 9 ετών. Επίσης, θεωρούν πως δεν είναι σωστό τα παιδιά να λαμβάνουν σχετικά μηνύματα, μέσω ψυχαγωγικού περιεχομένου.

Αν και ο CEO της Disney, Bob Chapek απολογήθηκε δημόσια που δεν κατάφερε να αντιταχθεί στο εν λόγω νομοσχέδιο, προτού περάσει από τη Γερουσία της Φλόριντα και ψηφιστεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων και δήλωσε πως θα στηρίξει με κάθε μέσον τους υπαλλήλους του, που ανήκουν στην LGBT κοινότητα, εκείνοι δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους.

Από το πρωινό της Τρίτης 22 Μαρτίου, πραγματοποιείται μία εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Φλόριντα, με τους υπαλλήλους όλων των τηλεοπτικών δικτύων να συμμετέχουν, υποστηρίζοντας τόσο τους συναδέλφους τους, αλλά και γενικότερα, όλα τα μέλη της κοινότητας.

 Μάλιστα, σε ανοιχτή επιστολή που έστειλαν στη Disney, ανέφεραν πως πολλοί από τους υπαλλήλους αναγκάζονται είτε να χάσουν τη δουλειά τους, είτε να μετακομίσουν σε κάποια άλλη πολιτεία, που θα είναι πιο φιλική προς την LGBT κοινότητα.

«Περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι καλούνται είτε να φύγουν από τη Φλόριντα, είτε να χάσουν τη δουλειά τους, καθώς δεν τους δίνονται ευκαιρίες για εξ’ αποστάσεως εργασία σε πολιτείες με ένα πιο φιλικό κλίμα προς τα ομοφυλόφιλα άτομα», έγραφε μεταξύ άλλων η επιστολή.

Βέβαια, από την επιστολή δεν έλειπαν τα «υπονοούμενα» σχετικά με τις παλιότερες ταινίες της Disney, αναφέροντας πως ο Bob Chapek δεν ήταν ποτέ «φιλικός» προς τους ομοφυλόφιλους. Επισημάνθηκε λοιπόν, πως όποια προσπάθεια να συμπεριληφθούν LGBT xαρακτήρες σε ταινίες live-action απέτυχε παταγωδώς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο LeFou στη live-action ταινία «Beauty and the Beast».

 Τα τηλεοπτικά δίκτυα των Hulu, Disney+, National Geographic, FX και Disney Parks που ανήκουν στην Walt Disney Company, εκφράζουν δημόσια την αλληλεγγύη τους στους υπαλλήλους που ανήκουν στην LGBTQ και καταγγέλλουν την εν λόγω νομοθεσία μέσω αναρτήσεών τους στο Twitter.

 Μεταξύ αυτών, το δίκτυο της Disney+ έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter: «H Disney+ στέκεται στο πλευρό όλων των υπαλλήλων, σπουδαστών, οικογενειών, σεναριογράφων και θαυμαστών που ανήκουν στην LGBT κοινότητα και καταδικάζει το νομοσχέδιο που αντιτίθεται στις βασικές αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στοχοποιεί ή βλάπτει νέους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μία υπηρεσία που θα αντανακλά τον κόσμο που ζούμε και την ελπίδα μας να γίνουμε πηγή ενδυνάμωσης μεσω ιστοριών που θα μας ενώσουν».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό