32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Ο Αλιασίμ νίκησε 2-0 τον Ναδάλ και βλέπει τα ημιτελικά στο ATP Finals

Ειδήσεις Ελλάδα

ATP FINALS

ΚΩΣΤΑΣ ΧΟΛΙΔΗΣ
15.11.2022 | 17:10

Felix Auger-Aliassime of Canada reacts after winning the second set against Daniil Medvedev of Russia during their quarterfinal match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Wednesday, Jan. 26, 2022. (AP Photo/Andy Brownbill)
AP

Ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ ήταν εντυπωσιακός απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ, επικράτησε 2-0 και βλέπει την πρόκριση στα ημιτελικά του ATP Finals που διεξάγεται στο Τορίνο.

Μία νίκη που του ανοίγει το δρόμο για την πρόκριση στα ημιτελικά του ATP Finals που διεξάγεται στο Τορίνο πήρε ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ με 2-0 σετ.

Ο 22χρονος Καναδός (Νο 6) είχε τις απαντήσεις στην πίεση που του άσκησε ο θρυλικός Ισπανός, κατάφερε να βρει λύσεις και να φτάσει σε μία σπουδαία επικράτηση. Αυτή ήταν και η πρώτη του νίκη απέναντι στον Ναδάλ σε τρεις αναμετρήσεις.

Από την άλλη ο Ράφα δεν είχε την εικόνα που έχουμε συνηθίσει από αυτόν και βρίσκεται με το 1,5 πόδι εκτός τουρνουά καθώς θα χρειαστεί ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων για να βρεθεί στα ημιτελικά.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δίνει τη δυνατότητα στον Κάσπερ Ρουντ να εξασφαλίσει την παρουσία του στα ημιτελικά αρκεί να επικρατήσει το βράδυ στο ματς με τον Φριτζ. Σε αντίθετη περίπτωση όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου.

Ο αγώνας: Ο Ραφαέλ Ναδάλ μπήκε δυνατά στο ματς και προσπάθησε να κάνει break με το καλημέρα. Ωστόσο, ο Αλιασίμ κράτησε το σερβίς του σβήνοντας δύο break points του Ράφα. Στα επόμενα πέντε games οι δυο αθλητές κράτησαν εύκολα το σερβίς τους για να φτάσουμε στο έβδομο και το όγδοο που ουσιαστικά έκριναν το σετ.

Ο Ναδάλ έφτασε ξανά σε διπλό break point στο έβδομο game, όμως εκ νέου άντεξε ο Καναδός. Στο αμέσως επόμενο game ο Ναδάλ σέρβιρε και προηγήθηκε με 40-0, όμως ο Αλιασίμ έκανε την ανατροπή και έφτασε στο break για να προηγηθεί με 5-3 και στη συνέχεια έκλεισε το σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ ο Αλιασίμ έφτασε γρήγορα στο break για να προηγηθεί με 3-1. Στη συνέχεια ο Ναδάλ προσπάθησε να πάρει πίσω το break δίχως να τα καταφέρει με τον 22χρονο Καναδό να φτάνει στη νίκη με 6-3, 6-4.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό