15.9 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Ο Αλέν Ντελόν μιλά για τη ζωή του με φόντο την Ακρόπολη – Η επίσκεψη στην Αθήνα το 1992

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο φως φέρνει η ΕΡΤ μία ιστορική εκπομπή που γυρίστηκε στη διάρκεια της επίσκεψης του Αλέν Ντελόν στην Αθήνα το 1992, μετά την είδηση του θανάτου του θρύλου του σινεμά.

Στην εκπομπή, ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός μιλά στη Δάφνη Μπόκοτα για τους σημαντικούς σταθμούς της προσωπικής και επαγγελματικής του πορείας, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Θυμάται την πρώτη του κινηματογραφική παραγωγή το 1964, με την ταινία «Ανυπότακτος», η οποία δεν γνώρισε επιτυχία, με αποτέλεσμα να χρειαστούν πέντε ολόκληρα χρόνια για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του. Κι αυτό έγινε με την ταινία «Μπορσαλίνο» (1970), η οποία έγινε παγκόσμια επιτυχία. Όπως αποκαλύπτει, μάλιστα, ήταν δική του ιδέα να γίνει η ταινία αυτή επειδή ήθελε πολύ να συνεργαστεί με τον Ζαν Πολ Μπελμοντό.

Ο Αλέν Ντελόν, αποκαλύπτει επίσης ότι έγινε ηθοποιός για την αγάπη μιας γυναίκας, ενώ αναφέρεται στη συνεργασία του με μεγάλες σταρ του κινηματογράφου, όπως: Κατρίν Ντενέβ, Σιμόν Σινιορέ, Τζέιν Φόντα, Σίρλεϊ Μακ Λέιν, αλλά και στην συνάντηση με την Κατίνα Παξινού, που ήταν πρώτη κινηματογραφική του μητέρα.

Μιλά ακόμη για τον σύγχρονο κινηματογράφο και την τηλεόραση, για τους ρόλους που ονειρεύεται να ερμηνεύσει, όπως και για ταινία που ετοίμαζε εκείνο το διάστημα «Η επιστροφή του Καζανόβα».

Εξηγεί επίσης γιατί δεν θέλησε να κάνει καριέρα στο θέατρο: «Από τη φύση μου βρίσκομαι σε αντίθεση με τον θεατρικό χώρο, γιατί αισθάνομαι πολύ ελεύθερος. Παθαίνω κλειστοφοβία στο θέατρο. Δεν θέλω από σήμερα να ξέρω τι θα κάνω αύριο».

Μαζί με τη Δάφνη Μπόκοτα επισκέπτονται την Ακρόπολη για την οποία αναφέρει: «Είναι η ιστορία όλων των πολιτισμών, ένας μαγικός και μοναδικός χώρος. Εγώ ζήτησα να έρθουμε εδώ, ήθελα να δω την Ακρόπολη. Είναι εντυπωσιακό να βρίσκεσαι στην κοιτίδα του πολιτισμού».

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβάλλονται αποσπάσματα από ταινίες του και φωτογραφικό υλικό από την προσωπική και καλλιτεχνική πορεία του θρύλου του σινεμά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό