14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Ακίλ Μίτσελ στο «μικροσκόπιο»

Ειδήσεις Ελλάδα

H ΑΕΚ έκλεισε μια πολύ δυνατή μεταγραφή, με την προσθήκη του Αμερικανοπαναμέζου Ακίλ Μίτσελ, ενισχύοντας σημαντικά την front line της. Όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το aek365.gr, ο Ακίλ Μίτσελ θα ντυθεί στα  «κιτρινόμαυρα», καθώς οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία για συνεργασία ενός έτους. Εκεί θυμίζουμε, πως αγωνίζεται ο Φινλανδός Μάντσεν (4-5), ο εκρηκτικός ΜακΓκρίφ (4) και ως εναλλακτικές λύσεις οι Φιλιππάκος και Μαυροειδής.

Το βιογραφικό του

Ο γεννημένος στις 26 Ιουνίου του 1992 στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνα, ύψους 2.06μ, με καταγωγή από τον Παναμά, και διεθνής με την Εθνική Παναμά, έκανε τα πρώτα του βήματα με τους Virginia Cavaliers στο NCAA, όπου και έμεινε για τέσσερα χρόνια. Ο διεθνής παίκτης με την ομάδα του Παναμά έχει ένα πλούσιο βιογραφικό, καθώς έχει αγωνιστεί σε ομάδες της Γερμανίας, του Ισραήλ, της Τουρκίας, της Ιταλίας αλλά και της Αμερικής. Ο αμερικανοπαναμέζος, ξεκίνησε την καριέρα του από την Virginia Cavaliers του NCAA, μένοντας εκεί τέσσερα χρόνια. Την σεζόν 2014-15 αγωνίστηκε στην G League, για λογαριασμό της Rio Grande Valley Vipers, μετρώντας 9.8 πόντους και 9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι.

Την επόμενη σεζόν ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ολυμπίκ Αντίμπ, αποτελώντας βασικό στέλεχος με 9.2 πόντους και 7.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε κάθε αγώνα. Έπειτα αγωνίστηκε στην New Zealand Breakers, ομάδα από την Αυστραλία και έπειτα ξανά στην G League για λογαριασμό των Long Island Nets.

Την διετία 2018-20 αγωνίστηκε στην Μπουλαζάκ από την Γαλλία, στην Trieste από την Ιταλία και στην Hapoel Gilboa Galil από το Ισραήλ, όπου τελείωσε την σεζόν με 9.6 πόντους και 7 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Την σεζόν 2020-21 αγωνίστηκε στην Macabi Rison μετρώντας 15.6 πόντους και 8.8 ριμπάουντ. Μετά την εξαιρετική αυτή σεζόν στο Ισραήλ, αποκτήθηκε από την Karsiyaka και έκλεισε φέτος την σεζόν στην Bamberg. Στην γερμανική ομάδα κατέγραψε 12.7 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ ανά παιχνίδι.

Ο Aκίλ ξεχωρίζει για την αθλητικότητά του, μιας και όλες οι μεταγραφές της ΑΕΚ ξεχωρίζουν για την αθλητικότητά τους στο παιχνίδι. Αγωνίζεται και στο 4 και στο 5, με καλά στοιχεία και στην άμυνα και στην επίθεση.

Αγωνιστικά Χαρακτηριστικά

Ο Μίτσελ, είναι αποδοτικός στην επίθεση, και έχει εξίσου καλά αμυντικά χαρακτηριστικά. Ενδεικτικό στατιστικό, τα 1,3 κλεψίματα την περσινή σεζόν για λογαριασμό της Μπάμπεργκ και το 0,5 μπλοκ ανά παιχνίδι. Τα αθλητικά προσόντα που διαθέτει, είναι αυτά που του επιτρέπουν να προσφέρει θεαματικές φάσεις σε άμυνα και επίθεση. Στα ριμπάουντ, είναι ιδιαίτερα συνεπής, είτε αμυντικά είτε επιθετικά. Στην Γερμανία πέρυσι, είχε 7 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Και όμως, αφήσαμε το σκοράρισμα για το τέλος, o 30χρονος φόργουορντ/σέντερ, σημείωσε 12,7 πόντους ανά παιχνίδι. Όποιος ανατρέξει σε highlights του, θα δει ότι έχει καλά τελειώματα μέσα στο ζωγραφιστό, ενώ προσθέτει πόντους στην στατιστική του από δεύτερες κατοχές. Η αχίλλειο πτέρνα του, είναι κυρίως οι βολές, και το τρίποντο. Από την γραμμή των βολών, σκόραρε λίγες παραπάνω από τις μισές, με 51,4%, ενώ από τα 6,75 μ., είχε 36,1%. Ακόμα για ένα 4-5αρι, το τρίποντο, και πόσο μάλλον οι βολές, είναι απαραίτητο στοιχείο για έναν παίχτη του σύγχρονου μπάσκετ.

ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΗ ΕΛΕΝΗ

Η 1η ελληνική crypto πλατφόρμα έρχεται…Επένδυσε εύκολα, γρήγορα & με ασφάλεια!Κάνε την προεγγραφή σου τώρα!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό