21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Έντι Τζόνσον υποκλίθηκε στο μεγαλειώδες κοουτσάρισμα του Τζέισον Κιντ

Ειδήσεις Ελλάδα

NBA

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΩΙΤΟΣ
16.05.2022 | 19:40

Ο Τζέισον Κιντ στον πάγκο των Μάβερικς
AP PHOTO/TONY GUTIERREZ

Το tweet αποθέωσης του Έντι Τζόνσον στον Τζέισον Κιντ για την αμυντική προσαρμογή των Μάβερικς στο παιχνίδι των Σανς. Τι έγραψε ο παλαίμαχος σουτέρ του Ολυμπιακού.

Ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν ο πρωτομάστορας της τρομακτικής εμφάνισης των Μάβερικς στο Game 7 με τους Σανς και της πρόκρισης στους τελικούς της Δύσης μετά από 11 χρόνια, τη σεζόν δηλαδή που είχαν κατακτήσει τον τίτλο. Ο 23χρονος Σλοβένος είχε 35 πόντους με 6/11 τρίποντα, 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ, σε μια εμφάνιση που θύμισε… Ντιρκ Νοβίτσι όταν η ομάδα του τον είχε ανάγκη. Μόνο τυχαία δεν αγκαλιάστηκαν οι δυο τους στο φινάλε.

Αλήθεια είναι πάντως πως χωρίς την ισοπεδωτική άμυνα των καουμπόηδών, είναι πιθανό η δουλειά να έμενε στη μέση και τη Δευτέρα να γινόταν ο απολογισμός της χρονιάς. Οι Μάβερικς παρουσιάστηκαν συγκλονιστικά διαβασμένοι σε αυτό το σκέλος, με αποτέλεσμα οι Σανς να κλείσουν το ματς με 38% στα σουτ, έχοντας ξοδέψει 54 προσπάθειες εντός ή εκτός γραμμής, και παρά τα λίγα λάθη (μόλις 12) να παραλύσουν επιθετικά. Μονάχα οι Μπούκερ και Μπρίτζες είχαν 6/25, που μαζί με τα 2/9 σουτ του Κράουντερ έφεραν ένα αδιανόητο 8/34!

Κατά τον Έντι Τζόνσον, τον άλλοτε NBAer του Ολυμπιακού και νυν σχολιαστή αγώνων, η επιτυχία πιστώνεται εξ ολοκλήρου στον Τζέισον Κιντ, που προσάρμοσε την τακτική του σε όλα αντίπαλα plays. Κάτι που δεν είχε φανταστεί ότι μπορεί να συμβεί σε τέτοιο βαθμό, μια και στο πρώτο ημίχρονο οι Σανς είχαν μείνει στους 27 πόντους!

Αν και στεναχωρημένος για τον αποκλεισμό των Ήλιων, ο παλαίμαχος σουτέρ έγραψε στο twitter για την προπονητική επάρκεια του 49χρονου Καλιφορνέζου, ζητώντας άπαντες ν’ αποδεχθούν τη δουλειά του: “Είναι σπουδαίος φίλος και έτσι η χθεσινή μέρα ήταν γλυκόπικρη, αλλά ας αναγνωρίσουμε επιτέλους πόσο σπουδαίος προπονητής είναι. Διέλυσε την επίθεση των Σανς μας με πίεση και χειραγώγηση σε σημείο που δεν μπορούσαμε να εκτελέσουμε. Δεν θα πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσε να συμβεί”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό