20.2 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο ένας διακινητής έριξε τη μηχανή στη θάλασσα, ο άλλος έσκισε τη λέμβο

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα χέρια των λιμενικών έπεσαν άλλοι δύο διακινητές παράτυπων μεταναστών στη Λέσβο.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες σήμερα πλοίο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο πλαίσιο περιπολίας του, εντόπισε πνευστή ακυβέρνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή Αγριελιά, με επιβαίνοντες συνολικά 35 άτομα.

Στη θέα του περιπολικού, ο ένας από τους συλληφθέντες έριξε τον εξωλέμβιο κινητήρα της λέμβου στη θάλασσα, ενώ ο άλλος έσκισε τη λέμβο με αιχμηρό αντικείμενο, με αποτέλεσμα να βρεθούν οι επιβαίνοντες στη θάλασσα.

Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής των 35 ατόμων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια οι 33 στον χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ,  στο Μαυροβούνι.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράβαση του άρθρου 277 του Π.Κ. (πρόκληση ναυαγίου), του άρθρου 306 του Π.Κ. (έκθεση σε κίνδυνο) και του Ν. 3386/05 (περί αλλοδαπών).

Επίσης πρωινές ώρες στην ίδια περιοχή, περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε άλλη πνευστή ακυβέρνητη λέμβο.

Και σε αυτή την περίπτωση, στη θέα του περιπολικού οι επιβαίνοντες προέβησαν στην καταστροφή τού ενός αεροθαλάμου της λέμβου.

Άμεσα οι λιμενικοί τούς περισυνέλεξαν και τους μετέφεραν στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο Μαυροβούνι.

Ένας από τους διασωθέντες παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Bοστάνειο».

Και για τα δύο αυτά περισταικά προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ οι πνευστές λέμβος βυθίστηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.

Λέσβος: Ναυάγιο με μετανάστες- 4 νεκροί, 19 διασωθέντες

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό