17.2 C
Athens
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024

Ο Έλον Μασκ μοιράζει επιταγές 1 εκατομμυρίου δολ. σε ψηφοφόρους για το Σύνταγμα και τον Τραμπ (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ υποσχέθηκε το Σάββατο να δίνει 1 εκατομμύριο δολάρια κάθε μέρα μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου σε όποιον υπογράφει την ηλεκτρονική του αίτηση υποστηρίζοντας διατάξεις του Συντάγματος για την ελευθερία του λόγου και την οπλοκατοχή.

Και δεν έχασε χρόνο, απονέμοντας επιταγή 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε έναν παρευρισκόμενο στην εκδήλωσή του στην Πενσυλβάνια με στόχο τη στήριξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ. Ο νικητής ήταν ένας άνδρας ονόματι Τζον Ντρέχερ.

BREAKING: Elon Musk announces that he will be randomly awarding $1 MILLION every day from now until Election Day to registered Pennsylvania voters who sign America PAC’s petition and surprised a member of the audience as the first winner.

SIGN: https://t.co/PgHAgrlTFA pic.twitter.com/qd4ZRNe4z4

— America (@america) October 20, 2024

«Παρεμπιπτόντως, ο Τζον δεν είχε ιδέα», είπε ο ιδρυτής της Tesla καθώς έδινε στον Ντρέχερ την επιταγή.Τα τσεκ του 1 εκατομμυρίου είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα του πώς ο Μασκ χρησιμοποιεί τον υπέρογκο  πλούτο του για να επηρεάσει την προεδρική κούρσα μεταξύ του Τραμπ και της Δημοκρατικής αντιπάλου του Κάμαλα Χάρις.

Elon Musk just awarded a $1 MILLION CHECK to a random audience member at his event in Pennsylvania

HOLY CRAP.@elonmusk announced said he’s going to be giving $1 million PER DAY to random people who sign his petition(link below in comments!)

pic.twitter.com/Wqj4pESQYp

— Ptross_the_general ⭐️⭐️ (@peat_ross_) October 20, 2024

Ο Μασκ ξεκίνησε την America PAC, μια οργάνωση πολιτικής δράσης που ίδρυσε για να υποστηρίξει την  εκστρατεία του Τραμπ. Η ομάδα βοηθά στην κινητοποίηση και την εγγραφή ψηφοφόρων σε πολιτείες πεδίου μάχης, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στην επίτευξη των στόχων της.

Η εκδήλωση του Χάρισμπουργκ είναι η τρίτη σε ισάριθμες ημέρες στην Πενσυλβάνια, όπου ο Μασκ σκιαγραφεί το διακύβευμα των εκλογών και το μέλλον της χώρας με ζοφερούς όρους. Είπε το Σάββατο ότι αν κερδίσει η Χάρις, θα είναι «οι τελευταίες εκλογές», υποδηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα υπάρχουν πλέον.

Υποστήριξε επίσης ότι οι δύο απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ αποδεικνύουν ότι ανατρέπει το status quo με τρόπους που δεν θα το κάνει η Χάρις. «Γι’ αυτό κανείς δεν προσπαθεί να τη σκοτώσει», σχολίασε. «Η δολοφονία μιας μαριονέτας δεν έχει αξία», είπε ο Μασκ, επαναλαμβάνοντας ένα επιχείρημα που έχει διατυπώσει σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ομιλία Μασκ στην Πενσυλβάνια/ REUTERS/Rachel WisniewskiΤι λέει η αίτηση

Η αίτηση που ζητά από τους ανθρώπους να υπογράψουν ο Μασκ λέει: «Η Πρώτη και η Δεύτερη Τροποποίηση εγγυώνται την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα της οπλοφορίας. Υπογράφοντας παρακάτω, δεσμεύομαι να υποστηρίξω την Πρώτη και τη Δεύτερη Τροποποίηση».

Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση του Σαββάτου έπρεπε να υπογράψουν την αίτηση, η οποία επιτρέπει στην America PAC να συγκεντρώσει στοιχεία επικοινωνίας για περισσότερους πιθανούς ψηφοφόρους που μπορεί να εργαστεί για να φτάσει στις κάλπες για τον Τραμπ.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό