27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ούτε λέξη ο Κασσελάκης για Πολάκη – Τι είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, το απόγευμα της Πέμπτης (25/7).

Η ΚΟ συνεδριάζει στη σκιά της διαγραφής του Παύλου Πολάκη μετά τα όσα συνέβησαν νωρίτερα με την αήθη συμπεριφορά του προς συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, με τον Στέφανο Κασσελάκη να μην λέει ούτε κουβέντα για το περιστατικό. 

Το bullying Πολάκη το οποίο προκάλεσε το ξέσπασμα της Αθηνάς Λινού η οποία έβαλε τα κλάματα ζητώντας συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, καταδικάστηκε από όλα τα κόμματα, ωστόσο ο ίδιος εμφανίστηκε αμετανόητος λέγοντας πως η ποινή θα έπρεπε να επιβληθεί στους συνεργάτες υπουργών που κοροϊδεύουν. 

Δείτε την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως χθες Τετάρτη στη δεξίωση για τα 50 χρόνια της αποκατάστασης της δημοκρατίας προέβη σε μια ομιλία ιστορικού αναθεωρητισμού.

«Μίλησε κυρίως εκ μέρους της παραταξιακής, αλλά και οικογενειακής του παράδοσης. Μίλησε για επούλωση των πληγών της χουντικής προδοσίας και αποκατάσταση κατά τη μεταπολίτευση του γνήσιου πατριωτισμού έναντι των χουντικών δοξασιών, χωρίς να διευκρινίσει πως υπηρετεί κάτι τέτοιο η ύπαρξη κορυφαίων υπουργών του υμνητών και νοσταλγών. Με ψευδοπατριωτικές αμετροέπειες, σαν αυτές του κ. Γεωργιάδη, προκειμένου να ξεχάσουν οι άνθρωποι τον εθνικό ακρωτηριασμό στον οποίο μας οδήγησαν οι απόψεις των δασκάλων του;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος υποστήριξε πως η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συμπίπτει με την κορύφωση του κυβερνητικού αδιεξόδου που προμηνύει την κατάρρευση του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη και την ανεξέλεγκτη πτώση των θραυσμάτων στο σύνολο της κοινωνίας, θέτοντας ως παραδείγματα την υγεία, τις εργασιακές σχέσεις και το κράτος δικαίου.

«Η Ιστορία μας φέρνει αντιμέτωπους ξανά με την ανάγκη να δείξουμε στην κοινωνία την ασφαλή διέξοδο από τα αδιέξοδα, όπως το κάναμε και το 2015. Έχει σημασία η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα να μην είναι θεατής, αλλά να είναι πρωταγωνιστής και πλοηγός της ανασύνταξης και της επανεγκατάστασης στην κυβέρνηση μιας πραγματικά δημοκρατικής, συμπεριληπτικής κυβέρνησης. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αναμένουμε τις εξελίξεις στο περιβάλλον μας».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κασσελάκης πρότεινε την αύξηση των μισθών του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και προσλήψεις στο ΕΣΥ, ενώ έκανε επίθεση στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

«Προτιμώ να με μισούν οι δολοπλόκοι παρά να με κατηγορούν για συνένοχο τα θύματα της διαπλοκής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει χώρος για ατομικές ατζέντες»

Μιλώντας για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε πως «έχουμε υποχρέωση να δουλέψουμε σαν 156 για αξιοπρέπεια, σεβασμό, δικαιοσύνη, ευημερία κι ασφάλεια» και πως δεν υπάρχει χώρος για τακτικισμούς κι ατομικές ατζέντες.

«Πρέπει να πάψουμε να ασχολούμαστε με τα μικρά γιατί τα επουσιώδη διαιρούν και αφαιρούν. Κι εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια και το δικαίωμα να ξεχάσουμε την πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό. Και ανάμεσά μας δεν υπάρχει κάποιος αλάνθαστος, αλλά είμαι βέβαιος, αλλιώς δεν θα ήμουν πρόεδρος σε αυτό το κόμμα, ότι δεν υπάρχει και κανένας δόλιος. Ελάτε να αναδείξουμε τη συλλογική μας ποιότητα κι όχι τις ατομικές μας μικροδιαφωνίες. Ο λαός σας εξέλεξε βουλευτές κι ο λαός με εξέλεξε πρόεδρό σας. Και για κανέναν μας δεν έκανε λάθος», επισήμανε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ημέρες αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση έρχεται δύο μέρες μετά την εκρηκτική ΚΟΕΣ όπου στελέχη όπως ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και η Όλγα Γεροβασίλη, έθεσαν θέμα για τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Συνεδρίου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Όλγα Γεροβασίλη -που ήταν ένα από τα πρόσωπα που συνάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την εκρηκτική ΚΟΕΣ- δε θα παραστεί στην αποψινή συνεδρίαση της ΚΟ καθώς θα βρίσκεται εκτός Αθηνών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό