16.8 C
Athens
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-1 : Απόδραση με Τετέ από το «Γεντί Κουλέ» [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» για την 8η αγωνιστική της Super League. Οι «πράσινοι» τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο την μνήμη του Τζορτζι Μπάλντοκ στο πρώτο τους αγώνα μετά τον άδικο χαμό του, ενώ φυσικά του αφιέρωσαν και το γκολ. Παράλληλα με ήττα ξεκίνησε την θητεία του στον πάγκο του ΟΦΗ ο Μίλαν Ράσταβατς,

Το ματς: Μοιρασμένο ημίχρονο, με συγκίνηση, φάσεις και… γκολ

Στο ντεμπούτο του Μίλαν Ράσταβατς, ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας μάλιστα και την πρώτη ευκαιρία στο 2ο λεπτό με το σουτ του Γιούνγκ να φεύγει άουτ. Ο ΟΦΗ την ευκαιρία, ο Παναθηναϊκός το… γκολ, οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο ήταν αυτοί που «χαμογέλασαν» πρώτοι αφού στο 6ο λεπτό, ο Τετέ άνοιξε το σκορ. Ο Βραζιλιάνος έλαβε την μπάλα από τον Τζούρισιτς σε μια γρήγορη ανάπτυξη των «πράσινων», σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στην γωνία του Χριστογεώργιου.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, βασικοί και αναπληρωματικοί έγιναν ένα «κουβάρι» στους πανυγηρισμούς, ενώ ύψωσαν και την φανέλα του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ αφιερώνοντας του το γκολ. Οι «Κρητικοί» θέλησαν να απαντήσουν δύο λεπτά αργότερα, αλλά το σουτ του Νους μετά από κακή έξοδο του Ντραγκόφσκι, κατέληξε άουτ. Ενώ στο 17ο λεπτό, η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς έφτασε κοντά στο γκολ, μετά από λάθος του Ντραγκόφσκι, ο Γιούνγκ έκλεψε την μπάλα αλλά ο διεθνής Πολώνος πρόλαβε να διορθώσει.

Το ημίχρονο κύλησε με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή και τον ΟΦΗ να προσπαθεί να βρει την ισοφάριση την όποια άγγιξε σε δύο περιπτώσεις, πρώτα στο 37’ με τον Χατζηθεοδωρίδη να σεντράρει, τον Νους να πετάγεται ανάμεσα στα στοπερ να παίρνει την κεφαλιά, με τον κιπερ του Παναθηναϊκού να μπλοκάρει σταθερά.

Ενώ στο 41’ ο Γιούνγκ δέχτηκε την μπάλα από τα αριστερά, συνέκλινε, σούταρε με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

Δεύτερο ημίχρονο… διαχείρησης.

Μετά την ανάπαυλα, ο ΟΦΗ ήταν ελάχιστα καλύτερος δημιουργώντας δύο ευκαιρίες στα  πρώτα δέκα λεπτά του δεύτερου μέρους, πρώτα με τον Χατζηθεοδωρίδη (47’) και μετέπειτα με τον Σενγκέλια (55’) με αμφότερες να μην είναι αρκετά επικίνδυνες για την εστία του Ντραγκόφσκι. Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο στο 61ο λεπτό, με τον Αράο να κερδίζει κατά κράτος τους πάντες στον αέρα σε κόρνερ που εκτελέστηκε με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να καταλήγει άουτ.

 Μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο του ματς, ο ΟΦΗ ανέβασε την πίεση του πρός την «πράσινη» εστία, χωρίς όμως αυτή η πίεση να παράξει «καρπούς». Παράλληλα δεν μπόρεσαν ούτε οι αλλαγές των Σαλσέδο και Αμπάντα να βοηθήσουν την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς, όπου ξεκίνησε την θητεία του στον πάγκο της ομάδα του Ηρακλείου με ήττα. Το «τριφύλλι» κατάφερε να ξεκουράσει μερικούς παίκτες του, όπως τον Μπακασέτα και τον Τετέ, αλλά να δώσει και ρυθμό στους Μαξίμοβιτς και Πελίστρι εν  όψει του αγώνα της Πέμπτης (24/10 19:45) με την Τσέλσι.

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης (Αμπάντα 78′), Χριστόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μπαΐνοβιτς (Μπάκιτς 68′), Καραχάλιος (Αποστολάκης 89′), Φούντας (Ριέρα 68′), Νους, Σενγκέλια, Γιουνγκ (Σαλσέδο 78′).ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Μλαντενοβιτς, Ινγκασον, Γεντβάι, Κώτσιρας, Αράο (Μαξίμοβιτς 79′), Μπακασέτας (Ουναΐ 80′), Τσέριν, Τετέ (Μαντσίνι 89′), Τζούρισιτς (Πελίστρι 61′), Γερεμέγεφ (Νίκας 79′)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό