20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ουκρανοί μαχητές» εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στο Μπέλγκοροντ

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ουκρανοί μαχητές» εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, που είναι κοντά στα σύνορα Ουκρανία και Ρωσίας, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο μία μέρα μετά την εισβολή ενόπλων στην περιοχή.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία ξεκίνησε για να αποτρέψει τέτοιες εισβολές. Πρόσθεσε ότι χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες από τη ρωσική πλευρά για να αποτραπούν ανάλογα περιστατικά.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε εισβολή ενόπλων που έφτασαν από την Ουκρανία, γεγονός που ανάγκασε τη Μόσχα να επιβάλει «αντιτρομοκρατικό καθεστώς» στην περιοχή και να αρχίσει να απομακρύνει τους αμάχους, ώστε να αποκρούσει την επίθεση. Παράλληλα, στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που είχαν στόχο σπίτια και διοικητικό κτίριο στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ.

Μετά το χάος που προκλήθηκε στην περιοχή, η Μόσχα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για τρομοκρατία. Επίσης, συνδέει την ένοπλη επίθεση με την Ουκρανία. Ωστόσο, το Κίεβο έχει διαψεύσει ότι είχε ανάμειξη. Επιπλέον, δύο αντάρτικες ρωσικές ομάδες υποστηρίζουν ότι ενορχήστρωσαν την ευθύνη. Πρόκειται για τις ομάδες «Η Λεγεώνα της Ελευθερίας της Ρωσίας» και «Ρωσικό Σώμα Εθελοντών».

Κληθείς να σχολιάσει την ανάληψη της ευθύνης από ομάδες που αυτοπροσδιορίζονται ως «ρωσική πολιτοφυλακή», ο Πεσκόφ είπε ότι υπάρχουν πολλοί Ρώσοι στην Ουκρανία και οι επιτιθέμενοι εξακολουθούν να είναι «Ουκρανοί μαχητές».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό