35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν ολοκλήρωσαν, μετά από μία ώρα και δύο λεπτά, την τηλεφωνική τους επικοινωνία για τη συσσώρευση στρατευμάτων γύρω από την Ουκρανία.

Η τηλεφωνική συνομιλία άρχισε στις 11.04 τοπική ώρα στην Ουάσιγκτον (18.04 ώρα Ελλάδας) και ολοκληρώθηκε στις 12.06 τοπική ώρα.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες για το πλήρες περιεχόμενο της συνομιλίας τους.

«Ο Πούτιν δεν είπε τίποτα που υποδηλώνει ότι ετοιμάζει εισβολή»

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, είχε επικοινωνία με τον γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο συνομίλησαν για 90 λεπτά. 

Λίγο αργότερα, γάλλος αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας τόνιζε ότι ο Πούτιν δεν είπε τίποτα κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Μακρόν που να υποδείκνυε ότι ετοιμάζεται να εισβάλει στην Ουκρανία.

“Δεν βλέπουμε καμία ένδειξη σε αυτά που λέει ο πρόεδρος Πούτιν ότι πρόκειται να προχωρήσει στην επίθεση”, δήλωσε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους.

“Είμαστε ωστόσο εξαιρετικά προσεκτικοί και σε εγρήγορση ως προς τη ρωσική (στρατιωτική) στάση προκειμένου να αποφύγουμε το χειρότερο”.

Η Γαλλία θα συνιστούσε, εντούτοις, τώρα στους Γάλλους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στην Ουκρανία, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Παράλληλα το Ελιζέ ανακοίνωσε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε στον Βλαντίμιρ Πούτιν την “αποφασιστικότητα (των Δυτικών) να αντιδράσουν” σε περίπτωση στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα συνεχίσει τις διπλωματικές του προσπάθειες για να αποτραπεί μια κλιμάκωση έχοντας τηλεφωνική συνομιλία απόψε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον Γερμανό καγκελάριο ‘Ολαφ Σολτς και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διευκρίνισε η γαλλική προεδρία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό