33.6 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ουγγαρία: Ελεύθερη η Ιλάρια Σάλις – Η υπόθεση που μοιάζει με του Μπελέρη

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην απελευθέρωση της Ιταλίδας ακτιβίστριας κατά του φασισμού προχώρησαν οι Ουγγρικές αρχές το Σαββατοκύριακο μετά την εκλογή της στο Ευρωκοινοβούλιο. Η ακτιβίστρια βρισκόταν σε κατ’οίκον περιορισμό στη Βουδαπέστη. Τα νέα της απελυεθέρωσής της έκανε γνωστά με δηλώσεις του στο Reuters ο δικηγόρος της την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Η 39χρονη δασκάλα κατηγορείτο στην Ουγγαρία ότι συμμετείχε σε επιθέσεις αντιφασιστικών ομάδων σε Ούγγρους νεοναζί.

Η αστυνομία αφαίρεσε ήδη το ηλεκτρονικό βραχιολάκι από τον αστράγαλο της Σάλις, είπε ο δικηγόρος. Ο πατέρας της αναμένεται να φθάσει στη Βουδαπέστη αργότερα σήμερα για να τη φέρει πίσω στην Ιταλία, πρόσθεσε ο Μαγκιάρ.

Η Σάλις κρατείτο στην Ουγγαρία για πάνω από ένα χρόνο σε μια υπόθεση που οδήγησε την Ιταλική Πράσινη και Αριστερή Συμμαχία να την περιλάβει στο ψηφοδέλτιό της για τις ευρωεκλογές.

Η υπόθεσή της προκάλεσε οργή στην Ιταλία τον Φεβρουάριο, αφού οδηγήθηκε στο δικαστήριο με τα χέρια και τα πόδια της δεμένα με αλυσίδες.

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απολαμβάνουν ασυλίας από διώξεις ακόμη και εάν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται έχουν διαπραχθεί σε πρότερο χρόνο από την εκλογή τους.

Το θέμα είναι πολιτικά ευαίσθητο λόγω των πολύχρονων σχέσεων ανάμεσα στην ακροδεξιά πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και τον Ούγγρο ομόλογό της Βίκτορ Ορμπάν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό