15.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Οταν ο Τσιάρτας σταμάτησε στα 26 γκολ (VIDEO)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η τελευταία παράσταση της… χορταστικής (αλλά, δυστυχώς, δεύτερης στην τελική βαθμολογία) ΑΕΚ της σεζόν 1995-96 μπροστά στο κοινό της ήταν το 6-0 επί του Αθηναϊκού σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια. Ήταν ο τελευταίος αγώνας στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην 33η και προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και η ΑΕΚ συμπλήρωσε 16 εντός έδρας νίκες (και μία ισοπαλία σε αυτά 17 ματς) με το… τρομακτικό σύνολο τερμάτων 54-6!

Το Κύπελλο είχε ήδη κατακτηθεί, αλλά το πρωτάθλημα είχε ήδη χαθεί. Εκείνη την Κυριακή ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός είχε χάσει με 2-1 στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ, αλλά η διαφορά μειώθηκε απλώς από τους πέντε βαθμούς στους δύο. Στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Εδεσσαϊκό, ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα με 3-1 και καθάρισε…

Στον κόσμο της ΑΕΚ έμεινε η γλύκα της ωραίας μπάλας που σαν κι αυτή δεν είχε παίξει ποτέ ως τότε και δεν έπαιξε ποτέ ως τώρα άλλη ομάδα. Σε εκείνο το τελευταίο εντός έδρας ματς του Ντούσαν Μπάγεβιτς στη χρυσή οκταετία του, η ΑΕΚ προηγήθηκε 3-0 στο ημίχρονο (19’ Κωστής, 30’ Κετσπάγια, 40’ Κοπιτσής) και  στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε το… χατ τρικ του αποχαιρετισμού από τον Βασίλη Τσιάρτα.

Αφού κέρδισε πέναλτι (και… έστειλε στη φάση αυτή τον Σιδηρόπουλο στα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα) το οποίο αξιοποίησε ο ίδιος στο 54’, ακολούθησαν άλλα δύο γκολ με ατομικές προσπάθειες και ωραία σουτ στο 56’ και στο 68’. Τα γκολ του έφτασαν έτσι τα 26, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και μετά από μερικές εβδομάδες αναχώρησε για τη Σεβίλη. Αποχαιρέτησε τη Νέα Φιλαδέλφεια (στην οποία θα επέστρεφε τέσσερα χρόνια αργότερα) με το τελευταίο από τα τρία χατ-τρικ που είχε κάνει (με Άρη, Ιωνικό και Αθηναϊκό) σε εκείνο το πρωτάθλημα.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Βασίλης Καραγιάννης, Κοπιτσής, Βάιος Καραγιάννης (20’ Παυλόπουλος) Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς, Κωστένογλου (56’ Δημητριάδης) Κετσπάγια (75’ Κούτουλας) Σαβέβσκι, Κωστής, Τσιάρτας, Μαλαδένης.

Στις 26 Μαϊου

26/5/35 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-2 (Πρωτάθλημα Ελλάδας –δύο φορές προηγήθηκε η ΑΕΚ αλλά έχασε τη νίκη στο 88’)

26/5/40 Αρης-ΑΕΚ 3-0 (Κύπελλο Ελλάδας –ήττα στον επαναληπτικό ημιτελικό και απώλεια της ευκαιρίας για δεύτερο νταμπλ στη σειρά)

26/5/63 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-2 (Α’ Εθνική –η ΑΕΚ προηγήθηκε στο ημίχρονο με 2-0, αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε και ο τίτλος κινδύνευε πλέον σοβαρά)

26/5/68 Βέροια-ΑΕΚ 1-0 (Α’ Εθνική –ήδη εστεμμένη πρωταθλήτρια η ΑΕΚ, πήγε στη Βέροια για… εκδρομή)

26/5/71 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-2 (Κύπελλο Ελλάδας –η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία για νταμπλ σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό, στον οποίον προηγήθηκε δύο φορές)

26/5/85 AEK-Δόξα Δράμας 2-0 (Α’ Εθνική –εύκολη νίκη με γκολ των Μαύρου και Δίντσικου)

26/5/91 AEK-Ηρακλής 4-0 (Α’ Εθνική –ωραίο ποδόσφαιρο στην τελευταία εντός έδρας εμφάνιση μιας κατά άλλα δύσκολης χρονιάς, με χατ-τρικ του Ντανιέλ Μπατίστα)

26/5/01 Skoda Ξάνθη-ΑΕΚ 0-1 (Α’ Εθνική –τελευταία αγωνιστική με αδιάφορη βαθμολογικά νίκη από γκολ του Τσιάρτα στο 88’)

26/5/16 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 3-1 (Πλέι οφ Super League- Δύο γκολάρες ο Μπαρμπόσα ενώ είχε ανοίξει το σκορ ο Γιόχανσον)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό