28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Ορόσημο παραγωγής στην Shenyang για την BMW Brilliance Automotive

Ειδήσεις Ελλάδα

Ορόσημο παραγωγής στην Shenyang: η παραγωγή της BMW  Brilliance Automotive έφτασε τα 6 εκατομμύρια οχήματα.

Η BMW i5 που βγήκε πρόσφατα από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου Dadong στην Κίνα σηματοδότησε ένα σπουδαίο ορόσημο: το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο σε χρωματισμό Frozen Pure Grey ήταν το 6.000.000ό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από την κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive (BBA).

Χρειάστηκαν μόλις 15 μήνες για την παραγωγή 1.000.000 οχημάτων, με το όριο των 5.000.000 να έχει ξεπεραστεί μόλις τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους. Το νέο ορόσημο αποτελεί απόδειξη της απόλυτης δύναμης και της ανταγωνιστικότητας του δικτύου εργοστασίων στη Shenyang, στα οποία ο όγκος παραγωγής παραμένει υψηλός, ακόμη και τώρα που τα εργοστάσια της BBA προετοιμάζονται για την Neue Klasse.«Το 6.000.000ό αυτοκίνητο αποτελεί σύμβολο των εξαιρετικών επιτευγμάτων εδώ στη Shenyang», δήλωσε ο Milan Nedeljković, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG υπεύθυνος για την παραγωγή.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) στη βοήθεια της ποιότητας

Το όχημα-ορόσημο πέρασε από όλους τους συνήθεις αυστηρούς ελέγχους ποιότητας που πραγματοποιούνται στη μονάδα της Shenyang, συμπεριλαμβανομένου του Αυτόματου Ελέγχου Επιφανειών (Automatic Surface Inspection) στο βαφείο. Εδώ, κάθε αυτοκίνητο φωτογραφίζεται 100.000 φορές και η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό ακαθαρσιών, ινών, γρατζουνιών ή άλλων μικρών ελαττωμάτων στο χρώμα – αξιόπιστα και με ακρίβεια χιλιοστού. Οποιεσδήποτε ανωμαλίες επισημαίνονται στην επιφάνεια με λέιζερ αποκαθίστανται.

Οι προετοιμασίες για την Neue Klasse προχωρούν

Εν τω μεταξύ, η Shenyang ετοιμάζεται επίσης εν όψει της παραγωγής της Neue Klasse. Το BMW Group κατασκευάζει επί του παρόντος πέντε εγκαταστάσεις συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης σε τρεις ηπείρους σε όλο τον κόσμο. Μία από αυτές βρίσκεται στην Shenyang, όπου, μετά από επένδυση 10 δισεκατομμυρίων RMB, θα παράγονται μπαταρίες υψηλής τάσης έκτης γενιάς.

Το κτίριο της νέας αυτής μονάδας ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο και η εγκατάσταση του σχετικού εξοπλισμού βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Οι πρώτες μπαταρίες προ-παραγωγής αναμένονται στο τέλος της χρονιάς. Ταυτόχρονα, ξεκινούν οι ολοκληρωμένες δοκιμές και οι πιστοποιήσεις εγκαταστάσεων στο τοπικό κέντρο R&D.

Η Neue Klasse αναμένεται να κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο το 2025, με την Κίνα να ξεκινά την κατασκευή των πρώτων μοντέλων από το 2026. Και τα τρία εργοστάσια της BBA σε Dadong, Tiexi και Lydia μπορούν ήδη να κατασκευάζουν αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό