35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ορμπάν: Έξαλλος με ΕΕ για πρόστιμο μαμούθ στη Βουδαπέστη – «Σκανδαλώδης απόφαση»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν κατήγγειλε ως «σκανδαλώδη και απαράδεκτη» την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την επιβολή μεγάλου προστίμου στην Βουδαπέστη για μη συμμόρφωση με το ευρωπαϊκό δίκαιο ασύλου.

«Το πρόστιμο των 200 εκατομμυρίων ευρώ συν ένα εκατομμύριο ημερησίως (!!!) για το γεγονός ότι υπερασπιστήκαμε τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι «σκανδαλώδες και απαράδεκτο», δήλωσε ο εθνικιστής ούγγρος πρωθυπουργός στο Χ. «Οι παράνομοι μετανάστες φαίνεται ότι είναι σημαντικότεροι για τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών από τους ίδιους τους ευρωπαίους πολίτες του».

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης καταδίκασε σήμερα την Ουγγαρία σε καταβολή εφ’ άπαξ προστίμου ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ και ενός εκατομμυρίου ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης για μη συμμόρφωση με το ευρωπαϊκό δίκαιο στο θέμα του ασύλου.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η Βουδαπέστη δεν εκτέλεσε μία από τις αποφάσεις του που χρονολογείται από τον Δεκέμβριο 2020, με την οποία η Ουγγαρία καταδικάσθηκε για παραβίαση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης κυρίως ως προς τις διαδικασίες που έχουν σχέση με τον χορήγηση διεθνούς προστασίας και την επιστροφή των υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς άδεια παραμονής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό