26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Εύβοια

Ειδήσεις Ελλάδα

Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο ήταν το βράδυ της Πέμπτης (6/6), σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αλμυροπόταμος του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια. Νωρίτερα, εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 στους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσίασε βελτιωμένη εικόνα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν αρκετές διάσπαρτες εστίες, ωστόσο πλέον δεν υπάρχει το μεγάλο μέτωπο.

Πηγή: Eviavima.gr
Σε ρεματιά η φωτιά – Δύσκολη η κατάσβεση

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 16.15 το απόγευμα της Πέμπτης σε ρεματιά, γεγονός που δυσκόλεψε το έργο των δυνάμεων, καθώς υπάρχει μόνο ένας δρόμος πρόσβασης. Η φωτιά έκαψε χαμηλή βλάστηση και στο σημείο από την πρώτη στιγμή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 56 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα ενώ από αέρος κινητοποιήθηκαν 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πηγή: Eviavima.gr

Το μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους του Αλμυροποτάμου καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Αλμυροπόταμος Ευβοίας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό