35.1 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Οριοθετηθηκε η φωτιά στο Σουφλί Έβρου – Aεροπλάνα, ελικόπτερο και πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες

Ειδήσεις Ελλάδα

Οριοθετήθηκε σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα λίγο πριν τις 10.00 σε αγροτική περιοχή της Κορνοφωλιάς του Δήμου Σουφλίου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δασάρχης Σουφλίου, Γιάννα Διαγκάκη η φωτιά δεν είναι πλησίον του οικισμού της Κορνοφωλιάς, είναι έρπουσα και καίει σε γεωργικές εκτάσεις και ρεματιές, δεν εμπνέει ανησυχία και από την πρώτη στιγμή εκδήλωσής της υπήρξε άμεση ανταπόκριση των πυροσβεστικών δυνάμενων επίγειων και εναέριων.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν εναέριες και επίγειες δυνάμεις. Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση από τις Αρχές, για την επιχειρούν 26 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 7ης ΕΜΟΔΕ, τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Στο μέτωπο συνδράμουν και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Αν και η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σήμερα στον νότιο και κεντρικό Έβρο δυσκολεύουν την κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γ.Γ.Π.Π. για σήμερα προβλέπεται υψηλός δείκτης επικινδυνοτητας εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αυτές τις περιοχές του Έβρου.

Συμβαίνει τώρα (10:40) Φωτιά ξέσπασε πριν λίγα λεπτά στον κάμπο της Δαδιάς του δήμου Σουφλίου. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση ωστόσο οι άνεμοι που πνέουν σήμερα στον νότιο και κεντρικό Έβρο δυσκολεύουν την κατάσταση. Όλη η ειδησεογραφία της ημέρας εδώ: https://t.co/6IzXiCWwbG pic.twitter.com/zqf9jYYlXc

— e-evros.gr (@eevrosgr) June 30, 2024

#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κορνοφωλιά, στο Σουφλί #Έβρος.Επιχειρούν 26 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 7ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα, 3 Α/Φ και 1 Ε/Π.Συνδρομή από μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 30, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό