17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμών για προσέλκυση επισκεπτών όλον τον χρόνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πλαίσιο λειτουργίας των Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμών (DMΜOs) παρουσίασε τη Δευτέρα σε ειδική εκδήλωση η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού.

Όπως τονίστηκε, οι Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμών αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των τουριστικών προορισμών, καθώς έχουν ως στόχο την προβολή τους, την προσέλκυση  επισκεπτών και την ανάπτυξη της βιώσιμης περιφερειακής οικονομίας των τοπικών κοινωνιών. Οι DMΜOs παρέχουν ευκαιρίες για ανάπτυξη προϊόντων που θα ενισχύσουν την εμπειρία του επισκέπτη, την ταυτότητα και την έκφραση της επωνυμίας του προορισμού.

«Πρόκειται για ένα σύγχρονο εργαλείο marketing και management στον τουρισμό, το οποίο επεξεργάστηκε το υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να βοηθήσει τους δήμους και τις περιφέρειες σε ό,τι έχει να κάνει με την ανάπτυξη και κυρίως τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη» ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας. Υπογράμμισε δε ότι τα επιστημονικά-τεχνοκρατικά αυτά στοιχεία είναι πάρα πολύ σημαντικά, καθώς θα «συμβάλλουν στην προσπάθεια που κάνουμε και στο όραμα που έχουμε η Ελλάδα να αποτελεί προορισμό και τις 365 ημέρες του έτους, ενώ ταυτόχρονα θα μας βοηθήσουν να σχεδιάσουμε πολιτικές του μέλλοντος και να αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο το τουριστικό μας προϊόν».

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι ο σκοπός είναι κοινός και προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς με τη δημιουργία του πλαισίου λειτουργίας των DMΜOs διασφαλίζεται η επίτευξη των στόχων στον Τουρισμό σε ατομικό, συλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Ο υπουργός Τουρισμού κάλεσε επίσης την περιφερειακή – τοπική αυτοδιοίκηση, τους φορείς του κλάδου και τους επαγγελματίες να συμμετέχουν στα προγράμματα έργων υποδομής και ανάπτυξης του RRF, προκειμένου να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους στο πλαίσιο της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύθηκαν για τη συνεισφορά τους στον Τουρισμό  ο Γιάννης Ρέτσος (πρόεδρος Σ.Ε.Τ.Ε.), ο Αλέξανδρος Βασιλικός (πρόεδρος ΞΕΕ), ο Γρηγόρης Τάσιος (πρόεδρος ΠΟΞ), ο Δημήτρης Κουτούκης (γενικός γραμματέας ΠΟΕΕΤ), ο Yu Zenggang (προέδρος ΟΛΠ), η Θεοδώρα Ρήγα (γενική εμπορική διευθύντρια & διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας του ΟΛΘ) και ο Γιάννης Παράσχης (διευθύνων δύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Γιώργος Πατούλης (περιφερειάρχης Αττικής), Άντζελα Γκερέκου (πρόεδρος ΕΟΤ), Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος (αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αττικής), Δημήτρης Καραβασίλης (μέλος ΔΣ ΕΟΤ), Λύσανδρος Τσιλίδης, (πρόεδρος HATTA), Νώντας Μούσιος (CEO ΕΑΤΑ, Τουριστική Εταιρεία Δήμου Αθηναίων), Γιώργος Βερνίκος (γενικός γραμματέας ΙΝΣΕΤΕ & αναπληρωματικό μέλος ΣΕΤΕ) και Ιωάννα Παπαδοπούλου (διευθύντρια Επικοινωνίας & Marketing Δ.Α.Α).

Τάσιος: Η τιμή ανήκει σε όλους τους Έλληνες

«Αυτή η βράβευση ανήκει όχι μόνο στην ΠΟΞ, δηλαδή στον Έλληνα ξενοδόχο, αλλά και σε όλους τους Έλληνες που πραγματικά πιστεύουν ότι ο Τουρισμός και γενικότερα η φιλοξενία, είναι αυτή που “τραβάει» τη χώρα μπροστά” δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΞ,  Γρηγόρης Τάσιος, παραλαμβάνοντας το βραβείο του από την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Αφού ευχαρίστησε την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, ο κ. Τάσιος αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ενότητα του κλάδου και στις «365 μέρες αγωνίας για τον Έλληνα ξενοδόχο ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας». Ευχαρίστησε, επίσης, όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΞ, που «τόσα χρόνια βρίσκονται καθημερινά στις επάλξεις και με προσωπικό αγώνα δίνουν πολύτιμη «μάχη» για να λύνουν προβλήματα και να προασπίζουν την ποιότητα και ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό