31.5 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Οργή στην Ύδρα για τον εμπρησμό από βεγγαλικά – Ο δήμος θα διεκδικήσει αποζημιώσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Εξοργισμένοι είναι οι κάτοικοι της Ύδρας από την φωτιά που έκαψε 300 στρέμματα πευκοδάσους και που από τύχη δεν έφτασε στον οικισμό. Η δημοτική αρχή εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από το περιστατικό και είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε νομικό μέσο για την τιμωρία των υπευθύνων.

«Ο δήμος θα διεκδικήσει αποζημιώσεις και ζητά παραδειγματική τιμωρία ενόχων» είπε ο Γιώργος Κουκουδάκης, δήμαρχος Ύδρας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως περιέγραψε η ζημιά είναι τεράστια, 300 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί, ενώ τόνισε ότι αν η φωτιά είχε περάσει την κορυφογραμμή , τότε θα μπορούσε η πυρκαγιά να επεκταθεί προς την πόλη της Ύδρας, και θα είχαν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Μάλιστα, όπως είπε, ήταν «ανεύθυνη κίνηση η ρίψη των πυροτεχνημάτων» σε μια τόσο δύσβατη περιοχή.

Στην ΕΡΤ μίλησε και ο Γιώργος Βάλλης, πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης πληρωμάτων ιδιωτικών και επαγγελματικών θαλαμηγών που είπε ότι του προκαλεί τρομερή εντύπωση η κατάσχεση τόσο του σκάφους, όσο και η κράτηση και των 13 μελών του πληρώματος, σημάδι που κατά τον ίδιο φανερώνεο πως υπάρχουν ενδεχομένως στοιχεία για την υπόθεση που δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό.

Σχετικά με το μυστήριο των επιβατών του σκάφους. Ο Γιώργος Βάλλης είπε ότι όταν το πλοίο «έδεσε» στη Βουλιαγμένη το Λιμενικό και η Πυροσβεστική ανέκριναν τα 17 άτομα με καταγωγή από το Καζακστάν σχετικά με το συμβάν, ενώ έλεγξαν και όλο τον εξοπλισμό της θαλαμηγού, αλλά δεν βρήκαν να λείπουν οι απαραίτητες φωτοβολίδες.

Την Τετάρτη οι απολογίες

Κρατούμενοι παραμένουν οι «13» της θαλαμηγού που φέρονται να προκάλεσαν τη φωτιά στην Ύδρα με πυροτεχνήματα, και θα απολογηθούν την Τετάρτη στον ανακριτή. Ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο τόσο στον καπετάνιο και τους δυο μηχανικούς, αλλά και στα υπόλοιπα 10 μέλη του πληρώματος.

Πάντως, οι 13 συλληφθέντες αρνήθηκαν από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες, με τους μάρτυρες όμως από τα παραπλέοντα σκάφη σε συνδυασμό με το στίγμα του σκάφους να έχουν άλλη άποψη.

Η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε με βάση τις ενισχυμένες πρόνοιες του νέου Ποινικού Κώδικα για το αδίκημα του εμπρησμού, καθώς την μέρα που μπήκε η φωτιά, υπήρχε συναγερμός επιπέδου 5 για την Αττική λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό