21.4 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Οργή διάσημου σεφ κατά του Χάρη Δούκα: 20 μέρες αποκλεισμένο το εστιατόριό μου – Η απάντηση του Δήμου

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα πυρά του στον Χάρη Δούκα στρέφει ο διάσημος σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης, διαμαρτυρόμενος για τα έργα που πραγματοποιούνται εδώ και 20 μέρες έξω από ένα εκ των δύο εστιατορίων του στο Κεραμεικό. Όπως αναφέρει, έχουν ανοιχτεί «τάφροι» λόγω των έργων με αποτέλεσμα όλο αυτό το διάστημα το εστιατόριο να παραμένει ουσιαστικό κλειστό.

Όπως σημειώνει ο βραβευμένος με τρεις Χρυσούς Σκούφους σεφ, «τα δημοτικά τέλη δεν καθυστερούν 20 μέρες γιατί, από την επόμενη μέρα, έχουν προσαυξήσεις».

«Επίσης και οι μισθοί. Είναι και αυτό ένα πρόβλημα. Γιατί αυτός ο αποδιοπομπαίος τράγος που ονομάζεται επιχειρηματίας δυστυχώς οφείλει να είναι φερέγγυος στις υποχρεώσεις του», τονίζει ο σεφ.

@alextsiotinis

Αυτη ειναι η δικη μου αληθεια αν ο κυριος δουκας εχει αλλη αποψη να μου την πει με χαρα αλλα εγω αλλη οδο δεν βρισκω, εδω μας φτασατε

♬ original sound – Alex Tsiotinis Η παρέμβαση του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στο TikTok

«Αξιότιμε κύριε Δούκα, τι κάνετε… Δεν γνωριζόμαστε και δεν υπάρχει λόγος και να γνωριστούμε. Ονομάζομαι Αλέξανδρος Τσιοτίνης, είμαι σεφ και ιδιοκτήτης δύο εστιατορίων τα οποία βρίσκονται στον Κεραμεικό. Χαίρομαι πάρα πολύ που συνειδητοποιώ πως μετά από καιρό τελειώσατε την δεύτερη κατά σειρά προεκλογική σας εκστρατεία, καθώς αν θυμάμαι καλά ο λαός σας έχει επιλέξει ως δήμαρχο Αθηναίων, παρ’ όλα αυτά εσείς ψάξατε επιπλέον να ασχοληθείτε με άλλα προβλήματα κοινωνικά ή πολιτικά για το γίγνεσθαι του ΠΑΣΟΚ. Το οποίο ναι μεν με βρίσκει σύμφωνο, αν και εφόσον έχετε καταφέρει να εκπληρώσετε αυτά που σας έχουν ζητηθεί από τον λαό. Δηλαδή να είστε δήμαρχος Αθηναίων.

Στα δικά μου μάτια δεν είστε, καθώς τις τελευταίες 20 μέρες το ένα μου εστιατόριο είναι ουσιαστικά κλειστό, γιατί έχετε σκάψει μπροστά από όλο το μαγαζί για διάφορα προβλήματα και έχετε αφήσει κάποιες ανοιχτές τάφρους. Συγγνώμη που σας το θέτω έτσι, αλλά μιλάμε για 20 μέρες. Τα δημοτικά τέλη δεν καθυστερούν 20 μέρες, γιατί αν καθυστερήσουν, ξέρετε, από την επόμενη μέρα -δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αυτό- έχουν προσαυξήσεις. Επίσης και οι μισθοί. Είναι και αυτό ένα προβλημα, γιατί αυτός ο αποδιοπομπαίος τράγος που ονομάζεται επιχειρηματίας δυστυχώς οφείλει να είναι φερέγγυος στις υποχρεώσεις του. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αυτό.Φυσικά, δεν είμαι ο άνθρωπος που απλά ποστάρει όλα αυτά στα social media, αλλά βλέπετε απο τη στιγμή που έχω απευθυνθεί στο Δήμο, στην ΕΥΔΑΠ, στο Φυσικό Αέριο, σε όλους αυτούς που έχουν έρθει κι έχουν σκάψει το πεζοδρόμιό μου το τελευταίο εξάμηνο τρεις-τέσσερις φορές κι έχω βρει πόρτα, κοινοποιώ αυτό μπας και αξιωθεί κάποιος να χτυπήσει ένα καμπανάκι ότι υπάρχει δυστυχώς το «σήμερα» στο οποίο πρέπει πολιτικά να ανταπεξέλθετε, για να κοιτάξουμε το αύριο. Αλλιώς αύριο δεν θα υπάρχουμε εμείς», τονίζει στην ανάρτησή του ο σεφ.

Καμία εμπλοκή ή υπαιτιότητα του Δήμου Αθηναίων

Σχετικά με το βίντεο που ανήρτησε στο TikTok ο γνωστός σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίων κ. Αλέξανδρος Τσιοτίνης, για τα έργα που εκτελούνται μπροστά από τα καταστήματά του, ο Δήμος Αθηναίων δηλώνει κατηγορηματικά ότι:

«Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων δεν εκτελούν κανένα έργο στο συγκεκριμένο σημείο.

Στις 25/9 και στις 14/10 ο ΔΕΔΔΗΕ μας γνωστοποίησε αναγγελία βλάβης στο σημείο (στις περιπτώσεις αυτές δεν ζητείται άδεια από τον Δήμο Αθηναίων). Επίσης, σε διάφορα σημεία της οδού Κεραμεικού εκτελούνται έργα από την ΕΝΑΟΝ (φυσικό αέριο) για τα οποία επίσης βάση νόμου δεν ζητείται άδεια από τον Δήμο Αθηναίων.

Συνεπώς οι χαρακτηρισμοί του κ. Τσιοτίνη είναι πλήρως ανυπόστατοι, καθώς δεν υπάρχει καμία υπαιτιότητα του Δήμου για την κατάσταση που περιγράφει στο πεζοδρόμιο έξω από τα καταστήματά του».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό