29.2 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Οργάνωση αμείβει όποιον συνδράμει στον εντοπισμό δραστών κλοπής Μουσείων

Ειδήσεις Ελλάδα

Αμοιβή προσφέρει μια οργάνωση στην Αγγλία προκειμένου να δελεάσει κάθε πολίτη να συνδράμει στον εντοπισμό των δραστών και κατ’επέκταση των σπουδαίων θησαυρών που εκλάπησαν από Μουσείο στην Αγγλία.

Συγκεκριμένα, οι Crimestoppers προσφέρουν 5.000 αγγλικές λίρες για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό δραστών κλοπής δύο θησαυρών της Εποχής του Χαλκού, ενός χρυσού περιδέραιου 3.000 ετών και ενός βραχιολιού που έκαναν φτερά κατά τη διάρκεια διάρρηξης στο Μουσείο Ely στο Κεϊμπριτζσάιρ της Αγγλίας στις 7 Μαΐου.

Το Μουσείο απέκτησε το περιδέραιο αξίας 220.000 λιρών – το 2017 αξιοποιώντας επιχορηγήσεις και δωρεές και περιέγραψε την απώλειά του ως «τεράστιο πλήγμα»

«Οι ιστορικοί θησαυροί είναι εντελώς αναντικατάστατοι και αποτελούν κρίσιμο κομμάτι της ιστορίας του Κεϊμπριτζσάιρ» δήλωσε η Άναμπελ Γκούντενου, περιφερειακή διευθύντρια της Crimestoppers.

«Μαζί, μπορούμε να βοηθήσουμε να έρθουν οι υπεύθυνοι ενώπιον της δικαιοσύνης και ελπίζουμε να δούμε την επιστροφή αυτών των θησαυρών στο Μουσείο» συμπλήρωσε.

Και οι δύο κλεμμένοι θησαυροί βρέθηκαν από ανιχνευτές μετάλλων, σύμφωνα με το BBC.

Το περιδέραιο που ανακαλύφθηκε σε ένα οργωμένο χωράφι, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της Εποχής του Χαλκού που βρέθηκε στην Αγγλία και είναι από καθαρό χρυσό.

Η οργάνωση Crimestoppers διευκρίνισε ότι η αμοιβή είναι διαθέσιμη για τρεις μήνες, έως τις 30 Αυγούστου και ότι εγγυάται την ανωνυμία σε οποιονδήποτε δώσει πληροφορίες. H ανεξάρτητη οργάνωση συλλέγει πληροφορίες που βοηθούν στη διερεύνηση εγκλημάτων, στη σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό