20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ομόφωνα νέος Πρύτανης ο Μιχάλης Σφακιανάκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέος πρύτανης του Πανεπιστήμιου Πειραιώς εξελέγη και μαλιστα ομόφωνα με 11 ψήφους ο καθηγητής Μιχάλης Σφακιανάκης. Ο κ. Σφακιανάκης, μέχρι σήμερα κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, τόνισε την αναγκαία σύνθεση και εποικοδομητική συνεργασία των Πρυτανικών Αρχών (πρύτανη και αντιπρυτάνεων) τόσο με τα κορυφαία Συλλογικά Όργανα Διοίκησης του Ιδρύματος, το Συμβούλιο Διοίκησης και τη Σύγκλητο, όσο και με το σύνολο των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, των διδασκόντων, του διοικητικού προσωπικού και των φοιτητών.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, προχώρησε στις διαδικασίες που προέβλεπε ο νέος νόμος για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και γυρίζει πλέον σελίδα, μετά την πετυχημένη θητεία του νυν πρύτανη, κ. Αγγελου Κότιου.

«Αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για εμένα, η ανάληψη του βαρύνοντος καθήκοντος του πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πειραιώς, σε μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο, βάσει του νέου νόμου οργάνωσης και λειτουργίας των Α.Ε.Ι., ο οποίος διατυπώνει και απαιτεί μεγάλες, πολυεπίπεδες και ριζικές αλλαγές στη δομή και στη λειτουργία των Ιδρυμάτων» τόνισε μετά την εκλογή του ο κ. Σφακιανάκης.

«Σε αυτό το νέο πλαίσιο λειτουργίας και οργάνωσης, φρονώ ότι μονόδρομος για την επιτυχία είναι η σύνθεση που θα υποστηρίζεται και θα ενισχύεται από ένα ασφαλές περιβάλλον για όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Σύνθεση απόψεων, γνωμών, ιδεών, συνέργειες αλλά και εποικοδομητικές αντιπαραθέσεις με ήθος και σεβασμό. Η σύνθεση ήταν μέχρι σήμερα ο γνώμονας για όλη την ακαδημαϊκή μου πορεία, και η σύνθεση θα παραμείνει και μετά την εκλογή μου» σημείωσε ο ο νέος πρύτανης Μιχάλης Σφακιανάκης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό