23.6 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών ο Γιάννος Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά – «Δικαίωση των αγώνων μου»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο Γιάννος Παπαντωνίου, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, το οποίο αφορούσε στην υπόθεση του εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, υπάρχουν αμφιβολίες για βασικά αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της απιστίας (παραγεγραμμένα) όσον αφορά στον Γιάννο Παπαντωνίου.

«Δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις και κατά συνέπεια απαλλάσσεται λόγω αμφιβολιών για τη νομιμοποίηση εσόδων που κατηγορείται», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο αθώωσε και τη σύζυγο του πρώην υπουργού Σταυρούλα Κουράκου και ένα φιλικό τους πρόσωπο, τον Ανδρέα Μπάρδη.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να κριθεί ένοχος ο κ. Παπαντωνίου, η σύζυγος του και το φιλικό τους πρόσωπο. Ο εισαγγελέας είχε τονίσει πως το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε από την επίμαχη σύμβαση κατά 381 εκ. ευρώ και εμφανίστηκε πεπεισμένος πως τελέστηκε η δωροδοκία, καθώς «τίποτα δεν είναι τσάμπα» και πως «εφόσον υπήρχε μαύρο χρήμα, έπρεπε να νομιμοποιηθεί».

Παπαντωνίου: Υποδέχομαι με συγκίνηση την απόφαση

Συγκινημένος δήλωσε μετά την απόφαση του Τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων να τον κηρύξει ομόφωνα αθώο για την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, ο Γιάννος Παπαντωνίου.

«Με συγκίνηση υποδέχομαι την απόφαση του δικαστηρίου. Είναι δικαίωση ουσιαστική των πολιτικών μου αγώνων για μια καλύτερη Ελλάδα. Απόφαση δίκαιη που διαγράφει την τεράστια ταλαιπωρία που υπέστη η οικογένεια μου τα τελευταία 8 χρόνια. Απόφαση που τιμά την ελληνική Δικαιοσύνη»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό