26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ομόφυλοι: Βιάζεται ο Μητσοτάκης παρά την ασθένεια, «οπλίζουν» Εκκλησία

Ειδήσεις Ελλάδα

To Μέγαρο Μαξίμου  δεν θα αφήσει το απρόοπτο με την ασθένεια του Πρωθυπουργού να καθυστερήσει τη διαδικασία για να γίνει νόμος του κράτους το πλαίσιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης πάντως περίμεναν έως και αργά το απόγευμα της Δευτέρας, πάνω από τα …«τριψήφια» για την οριστική ακύρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο αναμενόταν να συνεδριάσει στις 16:00 το απόγευμα.

Όλα δείχνουν πάντως ότι η αντίστροφη μέτρηση, για να κάτσουν στο μεγάλο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου τα μέλη της κυβέρνησης έχοντας μπροστά τους το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια , αναμένεται να ξεκινήσει από αυτήν Τετάρτη. Δεν αποκλείεται μάλιστα – ανάλογα με τις εξελίξεις στην κατάσταση της υγείας του Κυριάκου Μητσοτάκη – η σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου, να γίνει σε 24 ώρες.

Σε κάθε περίπτωση άλλες πηγές ενημέρωσης έβλεπαν ως ασφαλέστερη εκτίμηση ότι την προσεχή Πέμπτη θα είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση που αναβλήθηκε πριν από την επίσημη ανακοίνωσή της.

Οι εισηγήσεις πάντως προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπως έγκαιρα έχει γράψει το Flash.gr, ήταν να μην αφήσει το θέμα να κάνει κοιλιά, φέρνοντας προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο και την τεκνοθεσία, όπως είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου.

Πριν από το απρόοπτο της νόσησης του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Η1Ν1, ήθελαν το πρωθυπουργικό γραφείο να έχει κυκλωθεί στο ημερολόγιο του μια από τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με αυτήν την γραμμή ενημέρωσης, η βούληση ήταν να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο έως στις 2 Φεβρουαρίου.

Αυτός ο σχεδιασμός στηριζόταν καταρχάς στο «πέρασμα» του νομοσχεδίου από το υπουργικό συμβούλιο στις 23 Ιανουαρίου. Η πρόβλεψη που είχε γίνει για το επόμενο στάδιο ήταν μια fast-track δημόσια διαβούλευση. Η συνολική διάρκεια της, όπως αναφέρει κυβερνητικό στέλεχος που επικαλείται γνώση της προετοιμασίας που έχει γίνει, δεν θα ξεπερνούσε τη μια εβδομάδα.

Παρόλα αυτά ο συγκεκριμένος κυβερνητικός αξιωματούχος εκτιμούσε ότι το συγκεκριμένο πλάνο δεν θα ξεφύγει κατά πολύ χρονικά του αρχικού πλάνου. Το ίδιο πρόσωπο θεωρούσε ότι είναι εφικτή η ενσωμάτωση των ρυθμίσεων στην εθνική νομοθεσία ακόμη και μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, ενδεχομένως έως και στις 7 Φεβρουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση αυτό το χρονικό πισωγύρισμα δίνει, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, τη δυνατότητα στο κυβερνητικό επιτελείο μεγαλύτερη άνεση για να αναλύσει όλα τα δεδομένα με τα οποία θα πάει έως την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Σε αυτό το πεδίο και με τις ιερές αντιδράσεις να μαίνονται, είναι σαφές ότι θα αξιολογηθούν και οι αποφάσεις που θα πάρουν οι 83 Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, η ολομέλεια των οποίων συνεδριάζει εντός της ημέρας.

Το Μέγαρο Μαξίμου βέβαια επιμένει στους χαμηλούς τόνους με την εκκλησία, έχοντας ξεκόψει τη συζήτηση για δημοψήφισμα, ενώ ταυτόχρονα στέλνει σταθερά το μήνυμα ότι η νομοθέτηση ανήκει αποκλειστικά στη δική της η ευθύνη.

Ετοιμάζει αιχμηρή παρέμβαση ο Αντώνης Σαμαράς 

Όμως η Ηρώδου Αττικού αναμένει και την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, με την οποία ο πρώην Πρωθυπουργός θα αναβαθμίσει την δεύτερη διαδοχική διαφοροποίησή του απέναντι σε μια κυβερνητική πρωτοβουλία, μετά το όχι στην τροπολογία για την εφάπαξ άδεια εργασίας σε μετανάστες.

Ο κ. Σαμαράς έχει διαμηνύσει ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, κριτικάροντας μάλιστα και τη διέξοδο της αποχής που έχει δοθεί στους διαφωνούντες της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Αιχμηρή παρέμβαση για το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών σχεδιάζει ο Αντώνης Σαμαράς / Intime

Οι πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού, θέλουν τον κ. Σαμαρά να «οχυρώνει» το ΟΧΙ στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, με επιχειρήματα κατά των ρυθμίσεων του, τα οποία έχει διατυπώσει δημόσια. Επιπλέον ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να κάνει αναφορές που αφορούν στον ιδεολογικό προσανατολισμό της κυβερνητικής παράταξης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό