17.3 C
Athens
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024

Ολυμπιακός: Το «μαύρο κουτί» με Λεβαδειακό, η αναποτελεσματικότητα και ο Μεντιλίμπαρ

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε ένα νόμισμα υπάρχουν πάντα δυο όψεις. Πολλές φορές το ίδιο συμβαίνει και με μια ομάδα. Ο Ολυμπιακός που έκανε «σμπαράλια» την Μπράγκα, κρατούσε την νίκη απέναντι στον Λεβαδειακό και τελικά πήρε μόλις ένα βαθμό στο γήπεδό του.

Γράφει ο Χρήστος Μπατάκας

Υπάρχει εξήγηση; Σαφέστατα. Στην Ευρώπη θα βρεις τους χώρους να απειλήσεις. Στην Ελλάδα θα πρέπει να βρεις τρόπο να διασπάσεις τις κλειστές άμυνες των «μικρομεσαίων». Αυτή είναι η πραγματικότητα, αφού πρωτάθλημα δεν πήρε κανένας, μονάχα με τα ντέρμπι.

Το πρόβλημα δεν είναι η ισοφάριση, αλλά το… μετά

Ο Ολυμπιακός έβαλε δυο γκολ πριν το 25ο λεπτό και έπρεπε απλά να διατηρήσει το προβάδισμα. Ο Λεβαδειακός δεν είχε τίποτα να χάσει. Ο Παπαδόπουλος πέρασε τον Ζίνι στο 35ο λεπτό και στην πλευρά του ήταν κομβικός για την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Eurokinissi

Οι Βοιωτοί βρήκαν γκολ στο χειρότερο σημείο. Λίγο πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Το δεύτερο ήρθε ως φυσικό επακόλουθο, αφού οι «ερυθρόλευκοι»… δεν βγήκαν από τα αποδυτήρια. Με το σκορ στο 2-2 από το 57ο λεπτό υπήρχε παραπάνω από μισή ώρα αγώνα για αντίδραση. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν στο τέλος με τρία φορ (Κωστούλας, Ελ Καμπί, Γιάρεμτσουκ) και δεν βρήκαν λύσεις.

Η αναποτελεσματικότητα και οι μακρινές μπαλιές

Το «μαύρο κουτί» που αφήνει ο Ολυμπιακός στο γήπεδό του, ήταν μια συνέχεια από την ισοπαλία απέναντι στον Παναιτωλικό. Όπως και στο ματς απέναντι στην ομάδα από το Αγρίνιο, έτσι και σε αυτό το παιχνίδι, οι Πειραιώτες ήταν αναποτελεσματικοί.

Sofascore

Το «Mendilibar way» φαίνεται να έχει χαθεί και οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούν να βρουν τις λύσεις με μακρινές μπαλιές. Ενδεικτικό το γεγονός πως επιχείρησαν 59 φορές μια μακρινή μπαλιά, με το ποσοστό επιτυχίας να είναι οριακά μεγαλύτερο από το 50%. Το ίδιο συνέβη και με τις ψηλές πάσες εκεί όπου μέτρησε 11/40. Με λίγα λόγια η μπάλα αγγίζει σπανιότερα το χορτάρι…

Sofascore
Η παραδοχή του Μεντιλίμπαρ, οι μικροί και οι μεταγραφές

Σε δηλώσεις του, ο Μεντιλίμπαρ παραδέχθηκε πως οι παίκτες του στο 2-0 πίστεψαν πως… καθάρισε η μπουγάδα. Είναι βέβαια δική του δουλειά να μην τους επιτρέπει τέτοιες σκέψεις, κάτι που επίσης παραδέχθηκε. 

Eurokinissi

Ο Βάσκος βρήκε τον τρόπο να ενσωματώσει τους πιτσιρικάδες στην ομάδα, ωστόσο ο ρόλος τους δεν είναι να την κουβαλήσουν. Αυτό, οφείλουν να το κάνουν οι «παλιοί» και οι μεταγραφές που δεν έχουν βοηθήσει, τουλάχιστον στον βαθμό που θα έπρεπε. 

Υ.Γ Φυσικά και υπάρχουν ζητήματα στον φετινό Ολυμπιακό. Πρέπει ωστόσο να περιμένουμε για το ταμείο. Σημασία δεν έχει πως αρχίζεις μια χρονιά, αλλά πως την τελειώνεις..

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό