22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός-Σλόβαν 3-0: «Έκλεισε» εισιτήριο για τους ομίλους με τα «στημένα» (s+photos)

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πάθημα της Λουντογκόρετς έγινε μάθημα για τον Ολυμπιακό, που απέναντι σε έναν ακόμα πιο αδύναμο αντίπαλο από τους Βούλγαρους, ήταν σοβαρός και «καθάρισε» από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Οι Πειραιώτες επικράτησαν άνετα με 3-0 της Σλόβαν Μπρατισλάβας, η οποία δεν έδειξε σε κανένα σημείο ικανή να απειλήσει και έμειναν λίγο παραπάνω εντός παιχνιδιού, λόγω του αρχικού… φόβου των Πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Μαντί Καμαρά ήταν αυτός που με γκολάρα στο 33′ έδιωξε όλο το βάρος από τους συμπαίκτες του και άνοιξε τον δρόμο για την εύκολη επικράτηση. Με τον Σισέ να είναι πρωταγωνιστής με ένα γκολ, αλλά και τη συμμετοχή του στο αυτογκόλ της Σλόβαν, αλλά να αποχωρεί λίγο αργότερα τραυματίας.

Πλέον, η ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στη Σλοβακία αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Μετά από ένα «αναγνωριστικό» πρώτο 20λεπτο, όπου η άμυνα της Σλόβαν προσαρμόστηκε καλά πάνω στους επιθετικούς του Ολυμπιακού, οι Πειραιώτες άρχισαν να ανεβάζουν «στροφές» πιέζοντας για το γκολ.

Στο 27’ μετά από πολύ ωραία συνεργασία ο Ο Αγκιμπού Καμαρά τροφοδότησε τον Μασούρα στα δεξιά της περιοχής, εκείνος είδε αμαρκάριστο τον Αραμπί, ο οποίος απέτυχε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον γκολκίπερ της Σλόβαν, Τσόβαν.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ελ Αραμπί σέντραρε απ’ τα αριστερά, ο Σισέ σούταρε, όμως απέκρουσε ο ξανά ο τερματοφύλακας των Σλοβάκων κι ο Μασούρας δεν μπόρεσε στη συνέχεια να κάνει το γυριστό.

Η ξεκάθαρη υπεροχή του Ολυμπιακού επιβραβεύτηκε στο 37ο λεπτό με τον Μαντί Καμαρά. Έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή της Σλόβαν μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Σισέ κατέβασε την μπάλα που κατέληξε στον Αγκιμπού Καμαρά, το σουτ του νεαρού κόντραρε στους αμυντικούς και ο Μαντί Καμαρά με καταπληκτικό πλασέ με το αριστερό, έκανε το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους».

Στο 43’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ, όταν ο Αγκιμπού Καμαρά με το κεφάλι έδωσε την μπάλα στον Ελ Αραμπί, ο οποίος αν και βρέθηκε με την πλάτη στην περιοχή, γύρισε και σούταρε, αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι πρωταθλητές Ελλάδας ξεκίνησαν το ίδιο δυνατά, ψάχνοντας το δεύτερο τέρμα κι έχασαν δύο ευκαιρίες με τον Εμβιλά στο 48’ και με τον Αγκιμπού Καμαρά, τα σουτ των οποίων πέρασαν άουτ.

Η τρίτη προσπάθεια του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο ήταν και η… φαρμακερή. Στο 52’, μετά από σέντρα του Βαλμπουενά, η μπάλα χτύπησε στον Μποζίκοφ, αιφνιδίασε τον Τσόβαν κι ο επερχόμενος Σισέ έκανε από κοντά το 2-0 για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι πολύ πιο επιθετικός και στο 62’ λίγο έλειψε να φτάσει και στο τρίτο γκολ, όταν ο Μασούρας πήρε υπέροχη μπαλιά από τον Βατσλίκ, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει με το πλασέ του τον Τσόβαν.

Στο 66’ και πάλι ο γκολκίπερ της Σλόβαν είπε «όχι» στον διεθνή Έλληνα εξτρέμ, με τον Αγκιμπού Καμαρά να παίρνει το «ριμπάουντ», πλασάροντας λίγο άουτ.

Στο 68’ από κόρνερ του Βαλμπουενά και πρώτη κεφαλιά του Εμβιλά, ο Μπόζικοφ (υπό την πίεση του Σισέ) βρήκε την μπάλα με το κεφάλι και την έστειλε στο βάθος της εστίας της ομάδας του, κάνοντας το 3-0 για τον Ολυμπιακό.

Στο τελευταίο 20λεπτο, ο Ολυμπιακός έκανε διαχείριση του ισχυρού προβαδίσματος που είχε αποκτήσει, ο Μάρτινς έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Ονιεκούρου και οι Πειραιώτες έφτασαν πολύ εύκολα στη νίκη που τους ανοίγει διάπλατα το δρόμο για τους ομίλους του Europa League.

Διαιτητής: Μάρκο Γκουίντα (Ιταλία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ (74’ λ.τρ. Μάρκοβιτς), Παπασταθόπουλος, Λαλά, Μαντί Καμαρά (80’ Κουντέ), Εμβιλά, Μασούρας (87’ Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά (80’ Μπουχαλάκης), Βαλμπουενά (74’ Ονιεκούρου), Ελ Αραμπί.

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (Βλάντιμιρ Βάις): Τσόβαν, Κάσια, Ντε Καμπς, Βάις, Ιμπραχίμ Ραμπιού (67’ Χέντι), Ζμραλ, Αμπένα, Κανκάβα, Πάουτσεκ (67’ Στρέλεκ), Μπόζικοφ, Τσάβριτς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό