17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 70-64: Οι «ερυθρόλευκες» πήραν τη… ρεβάνς στο ντέρμπι του ΣΕΦ

Ειδήσεις Ελλάδα

Λίγες μέρες μετά το ντέρμπι των ανδρών στην κεντρική σάλα του ΣΕΦ, οι γυναίκες του Ολυμπιακού πήραν… την ρεβάνς με 70-64 απέναντι στον Παναθηναϊκό για την 5ην αγωνιστική της Α1 μπάσκετ.

Το ντέρμπι των γυναικών δεν είχε να… ζηλέψει τίποτα απολύτως από αυτό που διεξήχθη την περασμένη Δευτέρα (22/11) στο φαληρικό παλέ.

Σασπένς, ανατροπές και αμφίρροπο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν τα συστατικά που συνέθεσαν την αναμέτρηση μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Μόνο που αυτή τη φορά τα χαμόγελα είχαν… «ερυθρόλευκο» φόντο καθώς η ομάδα του Πειραιά ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι (70-64) και αυτό χάρη στο εξαιρετικό 4ο δεκάλεπτο σε άμυνα και επίθεση.

Αν και ο Παναθηναϊκός ήταν καλά διαβασμένος για τρία δεκάλεπτα, στην τελευταία περίοδο «εγκλωβίστηκε» από την άμυνα της γηπεδούχου ομάδας, η οποία φρόντισε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την πανύψηλη Χάμπλιν η οποία τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 15 πόντους και 8 ριμπάουντ. Η Βίτολα πρόσθεσε άλλους 14 πόντους και την ακολούθησε σε απόδοση, ενώ σημαντικά καλάθια σημείωσε στο τέλος και η Σταμάτη.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ένα γρήγορο 5-0, ωστόσο ο Παναθηναϊκός βρήκε τις απαντήσεις και έφτασε στο 7-6 στο 4ο λεπτό, ενώ οι πράσινες έγραψαν το +5 (11-16) μετά από τις προσπάθειες των Λύμουρα και Χολμς. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενες είχαν ένα «άσφαιρο» διάστημα για περίπου 2’30’’ λεπτά και το δεκάλεπτο έληξε στο 17-18.

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου, η Σταμολάμπρου έφερε το παιχνίδι ξανά στο… μηδέν (20-20) με τρίποντο, ενώ λίγο αργότερα η Πλουφ έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό για το 22-23. Η άμυνα ζώνης που χρησιμοποίησαν οι «πράσινες», έστρεψε το πλάνο του Ζίμπαρτς σε άλλες λύσεις κοντά στο καλάθι, την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν να βρει σκορ. Τελικά, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 36-36 από εύστοχη βολή της Ριντ, σε ένα ματς που είχε τον πραγματικό χαρακτήρα ενός ντέρμπι στο πρώτο μέρος.

Μετά το τέταρτο της ανάπαυλας, ο Ολυμπιακός έπαιξε σκληρή άμυνα, με την Λύμουρα να είναι καθοριστική για τις «πράσινες» σε εκείνο το διάστημα τόσο σε δημιουργία, όσο και στο σκοράρισμα (42-48). Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε για πρώτη φορά στο +7 μετά από εύστοχο τρίποντο της Χατζηνικολάου, με τις Βίτολα και Χάμπλιν να κρατούν σε εκείνη την περίοδο την «ερυθρόλευκη» επίθεση. Μάλιστα, η Σταμάτη μείωσε στους 2 από την περιφέρεια (49-51), ενώ η σέντερ του Ολυμπιακού… έσβησε την διαφορά λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (51-51).

Στο ξεκίνημα της καθοριστικής περιόδου για ένα δίλεπτο δεν υπήρξε σκορ από τις δύο ομάδες, ενώ ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αρκετά να βρει τον δρόμο προς το καλάθι μέχρι και τα μέσα του δεκαλέπτου. Σε εκείνο το σημείο η Χάμπλιν οδηγούσε το σκοράρισμα των «ερυθρολεύκων», ενώ οι εμπνεύσεις της Ριντ κρατούσαν ζωντανές τις φιλοξενούμενες με το 61-59 3’30” πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Σωστές επιλογές σε άμυνα και επίθεση, έφεραν την Σταμολάμπρου να διαμορφώνει το 65-59 στο 39′. Δύο βολές της Πλουφ ανέβασαν την διαφορά στο +8, ωστόσο η Χατζηνικολάου απάντησε με τρίποντο αμέσως μετά για το 67-62. Η Ριντ αστόχησε στην έξτρα βολή από γκολ φάουλ στα 28 δευτερόλεπτα, η Νικολοπούλου ήταν απόλυτα εύστοχη από την γραμμή και σφράγισε την νίκη με 70-64.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 36-36, 53-53, 70-64

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό