27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τα 3 ονόματα έκπληξη στην πιο εντυπωσιακή τελετή έναρξης

Ειδήσεις Ελλάδα

Για πρώτη φορά εκτός σταδίου, η τελετή έναρξης την Παρασκευή στο Παρίσι. Οι Γάλλοι θέλουν να μείνουν στην ιστορία, 100 χρόνια από την πρώτη ανάληψη των Αγώνων ως χώρα. 

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων θα έχουμε μία εντελώς διαφορετική τελετή έναρξης με αρκετή πρωτοτυπία. Οι Γάλλοι ευελπιστούν να μείνουν στην ιστορία, γιορτάζοντας φέτος τα 100 χρόνια από την πρώτη φορά που ανέλαβαν τους σύγχρονους αγώνες της καλοκαιρινής Ολυμπιάδας. Όσα θα συμβούν την Παρασκευή το βράδυ στις 20.00 ώρα Παρισιού, κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό, αλλά μερικές πληροφορίες έχουν ήδη διαρρεύσει. Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει το όνομα του τελευταίου λαμπαδηδρόμου. Πρέπει να είναι αθλητής σύμβολο του γαλλικού έθνους.

https://www.instagram.com/p/C9za0VmoU2T/Celine Dion και Lady Gaga έφτασαν μυστικά στη Γαλλία- Φωτίστηκε όλο το Παρίσι χθες το βράδυ στις πρόβες

Μένουν ελάχιστες ώρες μέχρι την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων το βράδυ της Παρασκευής, αλλά λίγες ώρες πριν έγιναν οι τελευταίες πρόβες, με τους Παριζιάνους να μένουν ξάγρυπνοι την τελευταία εβδομάδα, από όσα γίνονταν γύρω από τον Πύργο του Άιφελ και τον Σηκουάνα.

Παράλληλα θα βλέπουμε δρώμενα σε όλο το Παρίσι. Από τον Πύργο του Άιφελ, την Αψίδα του Θριάμβου, το μουσείο του Λούβρου, τη Notre Dame που θα συμπληρώσουν το οπτικοακουστικό υπερθέαμα. Εκατοντάδες χορευτές, ηθοποιοί και Γάλλοι τραγουδιστές, θα δώσουν το παρών σε διαφορετικά projects στην πόλη, λίγο πριν δούμε τα όσα θα συμβούν και στον ποταμό. Όλα γύρω από τον αθλητισμό και την ιστορία της Γαλλίας.

Σχεδόν βέβαιο θεωρείται πως η Celine Dion θα τραγουδήσει στην τελετή όπως και Lady Gaga, οι οποίες έφτασαν πριν από δύο μέρες στο Παρίσι. Η πρώτη είχε τραγουδήσει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, αλλά φέτος λόγω και του ειδικού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει η παρουσία της, είναι σημαντική και συγκινητική.

Μεγάλο μυστήριο αποτελεί το όνομα του τελευταίου λαμπαδηδρόμου και τον τρόπο που θα φτάσει από τον Σηκουάνα στο κεντρικό στάδιο για να ανάψει τη φλόγα. Είναι η κορυφαία στιγμή για κάθε τελετή έναρξης.

Το όνομα του Ζινεντίν Ζιντάν, του κορυφαίου Γάλλου ποδοσφαιριστή ακούγεται για αυτή την μεγάλη τιμή, ενώ πριν από εκείνον θα δούμε διάσημους Γάλλους αλλά και διεθνείς celebrities να τρέχουν γύρω από τον Σηκουάνα, όταν φτάσει το πρωί της Παρασκευής, η φλόγα στο Παρίσι. Αύριο το βράδυ θα γίνει και η τελική πρόβα στον βωμό της φλόγας και εκεί θα αποκαλυφθούν όλα και φυσικά η φήμη για τον Ζιντάν.

Κάτι παραπάνω από δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την πόλη για όλη τη διάρκεια των Αγώνων. Οι Γάλλοι δεν θέλουν με τίποτε να αμαυρωθεί το κύρος της δικής τους Ολυμπιάδας. Με ειδικούς κωδικούς και σε ειδικά σημεία θα κυκλοφορούν οι κάτοικοι που διαμένουν στο Παρίσι, ενώ οι τουρίστες επίσης με κωδικούς που λαμβάνουν από τη στιγμή που θα προσγειωθούν στο αερδρόμιο και απόλυτα ελεγχόμενοι θα κυκλοφορούν από και προς τα στάδια και σε διάφορα τουριστικά μέρη του Παρισιού. Σε αρκετούς δρόμους και στενά, ειδικά κοντά στα Ηλύσια Πεδία, απαγορεύεται η κυκλοφορία για ορισμένες ώρες της ημέρας.

Ένα άλλο μεγάλο στοίχημα που θέλουν να κερδίσουν οι Γάλλοι είναι το θέμα της καθαριότητας. Μέχρι και πριν από ένα χρόνο, η Πόλη του Φωτός είχε θέμα με τα δεκάδες τρωκτικά γύρω από τον Σηκουάνα και με τον ίδιο, τον κάπως πράσινο στο χρώμα ποταμό. Η δήμαρχος Αν Ινταλγκό είχε βουτήξει προ ημερών για να δείξει ότι είναι ασφαλής και για τους αθλητές που θα κάνουν μερικά αγωνίσματα σε αυτόν, αλλά κανείς δεν έχει πειστεί ακόμη.

Η ελληνική αποστολή των αθλητών μας βρίσκεται ήδη στο Παρίσι από το πρωί.

Τα αθλήματα πάντως των Αγώνων ξεκινούν από σήμερα το απόγευμα με το ποδόσφαιρο.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό