20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Με το εθνόσημο στο στήθος Τσιτσιπάς – Σάκκαρη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα δυο αστέρια του τένις αγωνίστηκαν φορώντας το ελληνικό ενθόσημο στις αναμετρήσεις τους.

Κανονικά, φορώντας το ελληνικό εθνόσημο στις φανέλες τους, αγωνίστηκαν ο Στέφανος Τσιτσιπας και η Μαρία Σάκκαρη στις αναμετρήσεις τους στο τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στον πρώτο του αγώνα, επέλεξε να φορέσει μια γαλανόλευκη φανέλα, η οποία δεν είχε το ελληνικό εθνόσημο, όπως συνέβη και με τη Μαρία Σάκκαρη.

Αυτό προκάλεσε αρνητική εντύπωση σε πολλούς, όμως υπάρχει λόγος που συνέβη αυτό.

Η ΔΟΕ έχει παραχωρήσει τη δυνατότητα στην παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος, οι αθλητές που αγωνίζονται να φορούν τα ρούχα που θέλουν, εν προκειμένω των χορηγών τους, ούτως ώστε να τους προσελκύσουν στη διοργάνωση.

Έτσι, οι επαγγελματίες παίκτες μπορούν να φορούν είτε τις φανέλες των χωρών τους, χωρίς διακριτικά, είτε φανέλες των χορηγών τους, με ή χωρίς εθνικά διακριτικά. Για παράδειγμα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς αγωνίζεται με τη φανέλα και το εθνόσημο της Σερβίας, ενώ ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ με μπλουζάκι των χορηγών τους.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι υπεύθυνη για τον ιματισμό των αθλητών, σ’ αυτή την περίπτωση των τενιστών, με την επίσημη ενδυμασία στο Ολυμπιακό Χωριό, τις προπονήσεις και τις μετακινήσεις, αλλά όχι στους αγώνες. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, εκεί είναι υπεύθυνη η αθλητική Ομοσπονδία κάθε αθλήματος που είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε ό,τι αφορά τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη, η Ομοσπονδία τένις της Ελλάδας δεν ζήτησε ποτέ από τους δύο Έλληνες πρωταθλητές να έρθουν σε επικοινωνία με τους χορηγούς τους, ούτως ώστε να ετοιμάσουν μπλουζάκια με το εθνόσημο ή την αναγραφή Hellas στο πίσω μέρος. Έτσι, οι δύο τενίστες αγωνίστηκαν με απλά μπλουζάκια των χορηγών με χρώματα που να ταιριάζουν στα χρώματα της Ελλάδας.

Ωστόσο, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά τον πρώτο αγώνα του Τσιτσιπά, η ΕΟΕ ενημέρωσε τους δύο αθλητές να τοποθετήσουν το εθνόσημο και την αναφορά Hellas στο πίσω μέρος της εμφάνισή τους.

Άμεσα, το αίτημα έγινε αποδεκτό από τους δύο πρωταθλητές και στις αναμετρήσεις της Τρίτης (27/07), τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Φράνσις Τιαφό, όπως και η Μαρία Σάκκαρη απέναντι στην Ελίνα Σβιτολίνα φορούσαν εμφανίσεις με το ελληνικό εθνόσημο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο .

Αρνιακός στο : Θα «βράσει» η χώρα – Πού θα χτυπήσουν 45αρια – Τι να προσέξουν οι πολίτες

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό