18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες – Πινγκ Πονγκ: Η 12χρονη Χεντ Ζαζά έγινε η νεαρότερη αθλήτρια στο Τόκιο

Ειδήσεις Ελλάδα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ
24.07.2021 | 18:24

Η 12χρονη αθλήτρια του πινγκ πονγκ Χεντ Ζαζά από τη Συρία έγινε η νεαρότερη αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 στο Τόκιο
ΕΡΤ

Η Χεντ Ζαζά από τη Συρία αγωνίστηκε στο πινγκ πονγκ των Ολυμπιακών Αγώνων σε ηλικία 12 ετών και έγινε η νεαρότερη συμμετέχουσα στο τουρνουά του Τόκιο και η 5η νεαρότερη στην ιστορία.

Η Χεντ Ζαζά από τη Συρία έγινε η νεαρότερη αθλήτρια που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Τόκιο κατά τη διάρκεια του αγώνα της με τη Λιου Τζια στον προκριματικό γύρο του μονού στο πινγκ πονγκ γυναικών.

Η Ζαζά έχει δηλωμένη ημερομηνία γέννησης την 1η Ιανουαρίου 2009 στη Χαμά της Συρίας και προκρίθηκε στους Αγώνες από το προολυμπιακό που διεξήχθη στην Ιορδανία τον Μάρτιο του 2020, ήτοι σε ηλικία 11 ετών.

Με τη συμμετοχή της έγινε η νεαρότερη αθλήτρια του πινγκ πονγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η νεαρότερη σε κάθε άθλημα από το 1968 και τη πατινέρ Μπεατρίτσε Χούστιου και η 5η νεαρότερη γενικά στη διοργάνωση από την αναβίωσή της. Ο νεαρότερος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων παραμένει ο Δημήτρης Λούνδρας, ο οποίος σε ηλικία 10 ετών και 218 ημερών κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο το 1896 στην Αθήνα, ως μέλος του ομαδικού διζύγου στη γυμναστική.

Η ήττα της από την 39χρονη γεννημένη στην Κίνα αλλά πολιτογραφημένη Αυστριακή δεν πτόησε τη νεαρή Ζαζά, η οποία δήλωσε: “Δεν θα σταματήσω να παίζω. Το πινγκ πονγκ είναι όλη η ζωή μου. Αφιερώνω όλο το χρόνο μου για να παίζω πινγκ πονγκ και να διαβάζω. Δουλεύω για το μέλλον μου, ώστε να γίνω παγκόσμια πρωταθλήτρια και ολυμπιονίκης και να εργαστώ ως φαρμακοποιός ή δικηγόρος”.

*Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό