18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ολοταχώς για χρηματιστηριακή αξία άνω του 1 τρισ. δολαρίων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Nia βρίσκεται σε καλό δρόμο την Τρίτη για να ξεπεράσει για πρώτη φορά το 1 τρισ. δολάρια σε όρους χρηματιστηριακής αξίας, όντας έτσι η πρώτη αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ που θα ενταχθεί στο κλαμπ των τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωναν τελευταία άνοδο 3,5% στα 402,91 δολάρια κατά τις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Η Meta, η οποία αποτιμάται σε περίπου 670 δισ. δολάρια κατά το τελευταίο κλείσιμο, κατέκτησε το ορόσημο της κεφαλαιοποίησης τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, ενώ η Apple, η Alphabet, η Microsoft και η Amazon.com είναι οι άλλες αμερικανικές εταιρείες που ανήκουν στο κλαμπ.

Η τεχνητή νοημοσύνη βρέθηκε στο επίκεντρο αφού η Nia εξέπληξε τους επενδυτές με μια πρόβλεψη εσόδων την περασμένη εβδομάδα που ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών κατά περισσότερο από 50%.

Οι αναλυτές της Wall Street χαρακτήρισαν την πρόβλεψη της Nia «ασύλληπτη» και «κοσμογονική», ανεβάζοντας μαζικά τις τιμές-στόχους. Ο υψηλότερος στόχος τιμής αποτιμούσε την εταιρεία σε περίπου 1,6 τρισ. δολάρια, στο ίδιο επίπεδο με τη μητρική Alphabet της Google.

Οι μετοχές της Nia έκαναν ένα τεράστιο άλμα περίπου 25% την περασμένη εβδομάδα πυροδοτώντας ένα ράλι στις μετοχές που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη και έδωσαν ώθηση σε άλλους κατασκευαστές τσιπ, βοηθώντας τον δείκτη Philadelphia SE Semiconductor (.SOX) να κλείσει την Παρασκευή στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους.

Διαβάστε ακόμη

Nia: Η ιστορία της εταιρείας του 1 τρισ. που «γεννήθηκε» σε ένα ντάινερ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό