21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την προμήθεια γ-σφαιρινων στην Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταξύ της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. και της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης για την προμήθεια σημαντικών ποσοτήτων γ-σφαιρινών στην Ελλάδα. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε Δημήτρης Γιαννακόπουλος,με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Φαρμάκων και πρόεδρο του ΕΟΦ Δημήτρη Φιλίππου.

Οι θεραπευτικές ενδείξεις των γ-σφαιρινών είναι:

Θεραπεία υποκατάστασης σε ενήλικες, παιδιά και εφήβους ( 0-18 ετών) σε:

Σύνδρομα πρωτοπαθούς ανοσοανεπάρκειας (PID) με μειωμένη παραγωγή αντισωμάτων Δευτεροπαθείς ανοσοανεπάρκειες (SID) σε ασθενείς που πάσχουν από βαριές ή υποτροπιάζουσες λοιμώξεις και υποβάλλονται σε αναποτελεσματική αντιμικροβιακή θεραπεία με έλλειψη αντισωμάτων.

Ανοσοτροποποίηση σε ενήλικες, παιδιά και εφήβους ( 0-18 ετών) σε:

Πρωτοπαθή άνοση θρομβοπενία (ITP), Σύνδρομο Guillain Barré, Σύνδρομο Kawasaki μαζί με ακετυλοσαλικυλικό οξύ, Χρόνια φλεγμονώδης απομυελινωτική πολυριζονευροπάθεια (CIDP),Πολυεστιακή κινητική νευροπάθεια (MMN)

Τα προϊόντα γ-σφαιρίνης παρασκευάζονται από πλάσμα εθελοντών με τη μέθοδο κλασματοποίησης. Έτσι, εξασφαλίζεται τελικό προϊόν με τη μέγιστη δυνατή περιεκτικότητα σε ανοσοσφαιρίνες, καθώς και με ευρύ φάσμα ειδικών αντισωμάτων, αντίστοιχου ενός υγιούς ατόμου. Η δυσκολία της παραγωγικής διαδικασίας έχει ως αποτέλεσμα, η παγκόσμια ζήτηση να είναι υψηλότερη από την ικανότητα παραγωγής.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό