22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ολοκαίνουργια AC Cobra GT με 663 άλογα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η AC Cars αποκάλυψε την AC Cobra GT Roadster, με τους πρώτους πελάτες να έχουν την ευκαιρία να δουν το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των ανοιξιάτικων και καλοκαιρινών εκδηλώσεων της εταιρίας στην Ευρώπη.

Ο παλαιότερος ενεργός κατασκευαστής οχημάτων της Βρετανίας -καθώς δραστηριοποιείται από το 1901, αναφέρει ότι το ολοκαίνουριο AC Cobra GT Roadster έχει σχεδιαστεί από λευκό χαρτί και δεν μοιράζεται κανένα εξαρτήματα από το πρωτότυπο μοντέλο. Ωστόσο, είναι άμεσα αναγνωρίσιμο, με το roadster υψηλών επιδόσεων να σημάνει την επιστροφή ενός από τα πιο διάσημα ονόματα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η AC Cars αναφέρει ότι το αυτοκίνητο είναι ένα σύγχρονο σπορ αυτοκίνητο αιχμής, που παράγεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και μηχανολογικών διαδικασιών, αλλά παραμένει πιστό στο πνεύμα της αυθεντικής AC Cobra από τη δεκαετία του ’60.

Κίνηση παίρνει από έναν V8 κινητήρα βενζίνης (Coyote) της Ford, που αποδίδει 663 άλογα με 780 Nm ροπής. Αυτός συνδυάζεται είτε με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με 10-τάχυτο αυτόματο, με τη κίνηση να στέλνεται στον πίσω άξονα.
Το AC Cobra GT Roadster χρησιμοποιεί ένα εξαιρετικά προηγμένο πλαίσιο από αλουμίνιο, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το αυτοκίνητο. Το νέο πλαίσιο έχει μεταξόνιο 2.570 χλστ. ήτοι 284 χλστ. μεγαλύτερο από το AC Cobra Mk. VI, ωστόσο το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου είναι μεγαλύτερο κατά μόνο 110 χλστ. φτάνοντας τα 4.225 χλστ.

Το σώμα του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένο από carbon, με το βάρος του να μην ξεπερνά τα 1.500 κιλά, ενώ τα 0-100 χλμ/ώρα είναι σε θέση να τα κάνει σε 3,6 δευτερόλεπτα. Με στόχο τη καθημερινή χρηστικότητα και την άνεση, το αυτοκίνητο διαθέτει αφαιρούμενη σκληρή οροφή, ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμό, όπως επίσης σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.
Τα μετατρόχια του αυτοκινήτου έχουν επίσης μεγαλώσει, που του προσδίδουν μια ευρύτερη στάση, η οποία, μαζί με την κατανομή βάρους και το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου, έχει βελτιώσει δραστικά την οδική συμπεριφορά, την ευελιξία, και θα παρέχει εκπληκτικό χειρισμό και επιδόσεις. Το νέο πλαίσιο είναι εξαιρετικά δυνατό και ελαφρύ, επιτρέποντας στους μηχανικούς να επιτύχουν την τέλεια διάταξη καθώς και τη βελτιστοποιημένη γεωμετρία και κατανομή βάρους της ανάρτησης.

Οι παραγγελίες της νέας AC Cobra GT έχουν ήδη ξεκινήσει, μετά την κυκλοφορία των πρώτων λεπτομερειών της τον Δεκέμβριο του 2022, με τις παραδόσεις να ξεκινούν το 2024. Η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη, χωρίς να γίνεται γνωστό το ακριβές νούμερο.
Το νέο AC Cobra GT Roadster αναμένεται να κοστίζει από £285.000 (€322.000), συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις τιμές να ποικίλλουν ανάλογα με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τους φόρους στη χώρα παράδοσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό