23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ολλανδία 0-2: Ζορίστηκαν αλλά πήραν το τρίποντο οι «οράνιε», στη πρεμιέρα τους στο Μουντιάλ 2022

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ολλανδία δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης αλλά το γκολ του Γκάκπο άνοιξε το δρόμο της νίκης με 2-0 απέναντι στην ανώτερη στο ματς Σενεγάλη και μπήκε με το δεξί στις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ 2022.

Το γκολ του  Γκάκπο στο 84ο λεπτό, στο ντεμπούτο του σε αγώνα παγκοσμίου κυπέλλου και η «εκτέλεση» του Ντάβι Κλάασεν στις καθυστερήσεις, λύτρωσαν την Ολλανδία και της χάρισαν την πολύτιμη νίκη επί της εξαιρετικής  και ανώτερης Σενεγάλης με 2-0, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στον 1ο όμιλο του Μουντιάλ 2022.

Στο «Al Thumama Stadium» της Ντόχα, οι «πληγωμένοι» και δίχως τον ηγέτη τους Σαντιό Μανέ, Σενεγαλέζοι ήταν πολύ καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έχασαν περισσότερες «καθαρές» ευκαιρίες, όμως στο φινάλε οι «οράνιε» πήραν το τρίποντο χάρις στην κεφαλιά του 23χρονου επιθετικού της Αϊντχόφεν -έπειτα από «μαγική» ασίστ του Φρένκι Ντε Γιόνγκ που ακινητοποίησε την άμυνα της ομάδας του Αλιού Σισέ- και το πλασέ του χαφ του Άγιαξ στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Εντουάρ Μεντί, Κουλιμπαλί, Πάπε Αμπού Σισέ, Ιντρίσα Γκέιγ, Ναμπαλί Μεντί, Κουγιατέ (73’ λ.τρ. Πάπε Γκέιγ), Ντιά (69’ Ντιένγκ), Ντιατά (73’ Τζάκσον), Σαρ, Σαμπαλί, Ντιαλό (62’ Γιάκομπς).ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Λουίς Φαν Χάαλ): Νόπερτ, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Άκε, Μπλιντ, Μπερχάους (79’ Κουπμάινερς), Φρένκι Ντε Γιόνγκ, Γκάκπο (90’+4 Ντε Ρουν), Μπέρχβαϊν (79’ Κλάασεν), Γιάνσεν (62’ Ντεπάι).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό