16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολλανδία: Φόβοι για νέο κύμα κορωνοϊού

Ειδήσεις Ελλάδα

H Ολλανδία φοβάται ένα νέο κύμα κορωνοϊού. Ο αριθμός των νέων λοιμώξεων αυξήθηκε κατακόρυφα τις τελευταίες επτά ημέρες και τώρα είναι κατά 62% υψηλότερος από την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων από τα μέσα Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, το Ινστιτούτο Υγείας και Περιβάλλοντος (RIVM). Σε εθνικό επίπεδο καταγράφηκαν 3.746 νέα κρούσματα, σχεδόν διπλάσια από την περασμένη Τετάρτη.

Ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αυξήθηκε επίσης σημαντικά, σύμφωνα με πληροφορίες. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 524 ασθενείς με Co-19. Εξ αυτών οι 137 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σε όλη τη χώρα, έχει σημάνει συναγερμός διότι η «κατάσταση εμπνέει ανησυχία».

Σύμφωνα με τις αρχές, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν σε μεγάλες πόλεις, αλλά και πάρα πολλά σε περιοχές με πολύ πιστούς Προτεστάντες. Πολλοί ορθόδοξοι Καλβινιστές αρνούνται να εμβολιαστούν.

Σχεδόν το 68% των περίπου 17 εκατομμυρίων κατοίκων της Ολλανδίας είναι πλήρως εμβολιασμένο. Το ποσοστό των ενηλίκων εμβολιασμένων ανέρχεται στο 83%.

: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό