18 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ολικό απαγορευτικό του Πούτιν στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τη Δευτέρα μια σαρωτική απαγόρευση της «θετικής απεικόνισης των σχέσεων των ομοφυλόφιλων σε βιβλία, ταινίες, μέσα ενημέρωσης και το Διαδίκτυο, ανεξαρτήτως ηλικίας».

Η απαγόρευση της «προπαγάνδας μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» επεκτείνει τον νόμο της Ρωσίας του 2013 που απαγόρευε την προώθηση της ομοφυλοφιλίας στα παιδιά. Η νέα νομοθεσία καθιστά πλέον παράνομη την παρουσίαση θετικών εικόνων σε ενήλικες για σχέσεις ομοφυλοφίλων στα μέσα ενημέρωσης και τη διαφήμιση.

Ο Βιάτσεσλαβ Βολοντίν, σύμμαχος του Πούτιν και πρόεδρος της Κάτω Βουλής της Κρατικής Δούμας, υπερασπίστηκε το μέτρο και υποστήριξε ότι απαιτείται για την καταπολέμηση της «αμαρτίας» και της «σοδομίας».

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Bόλκερ Τουλκ, προέτρεψε τη Ρωσία να καταργήσει κάθε διάκριση σε βάρος λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ, προειδοποιώντας ότι το τελευταίο βήμα «παραβιάζει ακόμη περισσότερο τους διεθνείς κανόνες και πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Το νέο πακέτο μέτρων προτείνει πρόστιμα έως και 400.000 ρούβλια (6.400 δολάρια) για άτομα που παραβιάζουν την απαγόρευση και 5 εκατομμύρια ρούβλια για οργανισμούς.

Πληροφορίες που θεωρείται ότι ενθαρρύνουν τα παιδιά να αλλάξουν φύλο θα ήταν επίσης παράνομες και θα υπόκεινται σε πρόστιμα.

Το Κρεμλίνο ενίσχυσε τη δημόσια ρητορική του με αυτό που αποκαλεί «παραδοσιακές αξίες» τους μήνες μετά την εισβολή του στην Ουκρανία, μια σύγκρουση που απεικονίζει ως αναμέτρηση με αυτό που περιγράφει ως δυτικές συμπεριφορές ξένες προς τη Ρωσία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό