20.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Οι third-party εφαρμογές θα πρέπει να παρέχουν δυνατότητα διαγραφής των λογαριασμών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple αποκάλυψε ότι από τις αρχές του 2022 θα απαιτεί από τους προγραμματιστές των third-party εφαρμογών να παρέχουν τη δυνατότητα επιλογής διαγραφής των λογαριασμών που έχουν δημιουργηθεί στις εφαρμογές τους.

Πολλοί από εμάς κατεβάζουμε εφαρμογές που απαιτούν τη δημιουργία λογαριασμών και εν συνεχεία αποφασίζουμε ότι θέλουμε να τους διαγράψουμε. Έτσι, η Apple ανέφερε ότι οι προγραμματιστές θα πρέπει να επιτρέπουν τη διαγραφή των λογαριασμών που δημιουργήθηκαν στις εφαρμογές τους και ενδεχομένως η νέα διαδικασία να σας ανακατευθύνει σε έναν ιστότοπο, προτού διαγράψετε πλήρως τον λογαριασμό σας.

Σε μια προσπάθεια της εταιρείας να παρέχει μεγαλύτερο έλεγχο στη διαχείριση των προσωπικών τους δεδομένων, η νέα πολιτική απορρήτου μιας εφαρμογής θα πρέπει να αναφέρει ρητά τα επακόλουθα:

Εξηγήστε τις πολιτικές διατήρησης/διαγραφής δεδομένων και περιγράψτε πώς ένας χρήστης μπορεί να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του ή/και να ζητήσει τη διαγραφή των δεδομένων του.

Τέλος, η Apple ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να επικοινωνήσουν με την εταιρεία για να ελέγξουν τυχόν κανονισμούς που απαιτούν τη διατήρηση ορισμένων τύπων δεδομένων και τους ζητά να εξηγήσουν με σαφήνεια ποια δεδομένα και πώς συλλέγονται αλλά και όλες τις χρήσεις τους.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[Apple]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό