23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι «New York Times» καλούν τους Ρώσους να δουν την αλήθεια

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε κύριο άρθρο τους, οι «New York Times» απευθύνονται στον ρωσικό πληθυσμό και τον καλούν να αποσύρει την υποστήριξή του στον πόλεμο.

«Η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία είναι να πείσει τη Ρωσία ότι η ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων είναι η μόνη επιλογή» γράφει η αμερικανική εφημερίδα. «Ο Πρόεδρός σας διεξάγει αυτόν τον τρομερό και παράλογο πόλεμο εξ ονόματός σας. Οι γιοί, οι πατέρες και οι σύζυγοι σκοτώθηκαν, ακρωτηριάστηκαν ή εξαναγκάστηκαν βάναυσα σε φρικαλεότητες, ενώ η ζωή σας θα είναι ενέχυρο για τις επόμενες γενιές σε μια κατάσταση που θα αντιμετωπίζεται με καχυποψία και αντιπάθεια σε πολλά μέρη του κόσμου» γράφουν οι New York Times». «Αλλά καθώς ο κ. Πούτιν σκάβει βαθύτερα στις αυταπάτες του, είναι επίσης σημαντικό ο ρωσικός λαός να είναι ξεκάθαρος για το τι διακυβεύεται στο όνομά του και πώς καταστρέφουν το δικό του μέλλον. Οι περισσότεροι Ρώσοι θα πρέπει τουλάχιστον να αναρωτηθούν πότε και πώς θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος» σημειώνει η εφημερίδα.

Συνεχίζονται τα ρωσικά πυρά

Την ίδια ώρα πάντως, η Ρωσία εντείνει τους βομβαρδισμούς στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, έξω από την κύρια γραμμή του μετώπου στο Ντονμπάς. Αυτό επιβεβαιώνεται από ουκρανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους από τις περιοχές Ζαπορίζια και Σούμι.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, από την άλλη πλευρά, λέει ότι η πρόσφατη επίθεση έφερε τις μονάδες του στρατού του σε πιο πλεονεκτικές θέσεις κατά μήκος της πρώτης γραμμής στη Ζαπορίζια. Ο Γεβγέν Γέριν, ουκρανός στρατιωτικός εκπρόσωπος στη Ζαπορίζια, αντικρούει τον ισχυρισμό της Μόσχας, μιλώντας στον ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό Suspilne: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουν κατακτήσει τίποτα. Όλες οι προσπάθειές τους απωθήθηκαν και ο εχθρός υπέστη απώλειες» λέει ο ουκρανός στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό