35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Οι Coldplay στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας

Ειδήσεις Ελλάδα

Λίγες ώρες  απομένουν πριν την πρώτη συναυλία των Coldplay, του δημοφιλούς βρετανικού συγκροτήματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Σάββατο 8 Ιουνίου 2024) στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Οι πόρτες του Ολυμπιακού Σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό από τις 17:00 με την Αντωνία Καούρη να ανεβαίνει στη σκηνή δύο ώρες αργότερα. Η Maisie Peters έρχεται στις 20.00 ακριβώς ενώ η εμφάνιση των Coldplay θα ξεκινήσει στις 21.15.

Αντωνία Καούρη

Περίπου 120.000 άνθρωποι θα απολαύσουν τους Coldplay στις δύο συναυλίες που θα κάνουν στην Αθήνα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους με τίτλο «MUSIC OF THE SPHERES».

Το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου οι Coldplay έχουν υποσχεθεί να ταξιδέψουν το κοινό που θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ σε μία από τις φαντασμαγορικές συναυλίες που έχουν δοθεί στη χώρα μας.

«Από το συναυλιακό γεγονός της χρονιάς δεν θα λείπει κανέν@», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, για αυτό και η ευκολότερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση για τα άτομα με οπτική, ακουστική και κινητική αναπηρία παίζει καθοριστικό ρόλο.

ΠροσβασιμότηταΘα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος στις κερκίδες του σταδίου. Κωφά και βαρήκοα άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να νιώσουν τις δονήσεις της μουσικής, μέσω των Subpacks -ηλεκτρικών γιλέκων- τα οποία θα τους προσφερθούν δωρεάν, ενώ κατά τη διάρκεια του live θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική και τη διεθνή νοηματική γλώσσα.

Πριν την έναρξη της συναυλίας των Coldlpay, θα πραγματοποιηθεί touch tour. Tυφλά ή άτομα με μειωμένη όραση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια απτική ξενάγηση τόσο στη σκηνή όσο και στο backstage.

Ακόμα, σε μία από τις πιο κεντρικές εισόδους του σταδίου, θα λειτουργεί ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος: ένα άνετο, ήσυχο δωμάτιο, στο οποίο όποιος θέλει, μπορεί εκεί να ηρεμεί και να απομονωθεί από ήχους και πολυκοσμία.

«Όχι» στα πλαστικά μιας χρήσης και η σκηνή που θα παράγει ηλεκτρική ενέργειαΞεχωριστό κομμάτι των συναυλιών των Coldplay, η υιοθέτηση οικολογικών πρακτικών, όπου έχουν καταφέρει να μειώσουν τα προηγούμενα δύο χρόνια το ανθρακικό αποτύπωμα των συναυλιών τους κατά 59%.

Οι Coldplay με σύνθημά τους το «Χορεύουμε και ποδηλατούμε, βοηθάμε στην παραγωγή ενέργειας» έχουν ζητήσει την κατασκευή μιας κινητικής πίστας η οποία θα τοποθετηθεί στην αρένα. Οι φανς που θα χορεύουν θα παράγουν παράλληλα ηλεκτρική ενέργεια.

Προς την κατεύθυνση αυτή οι οδηγίες είναι οι εξής:Δεν επιτρέπεται σε κανένα σημείο του σταδίου η χρήση πλαστικών μιας χρήσης.

Δεν φέρνουμε μαζί μας γυάλινα ή μεταλλικά παγούρια και μπουκάλια.

Δεν έχουμε μαζί μας backpacks και μεγάλες τσάντες.

Επιτρέπονται τσαντάκια χιαστί, μπανάνες και τσάντες μεγέθους σελίδας χαρτιού Α4 (30cm X 21cm).

Επιτρέπονται επαναχρησιμοποιούμενα παγούρια, το οποία μπορούμε να γεμίζουμε από τις βρύσες πόσιμου νερού που θα υπάρχουν σε εμφανή σημεία.

Έχουμε το εισιτήριο στο κινητό μας και αποφεύγουμε τις εκτυπώσεις.

Χρησιμοποιούμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ποδήλατο ή και ηλεκτρικά πατίνια και αποφεύγουμε το αυτοκίνητο.

Τα LED wristbands (βραχιολάκια) είναι επαναχρησιμοποιούμενα κι έτσι επιστρέφονται μετά το τέλος της συναυλίας.

Στα Bar της αρένας το κοινό θα εξυπηρετείται με τη χρήση POS.

Η είσοδος στο Ολυμπιακό ΣτάδιοΟι κάτοχοι εισιτηρίων ΑΡΕΝΑΣ, έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης από όλες τις εισόδους του Ολυμπιακού Σταδίου (Είσοδος Κύμης, Είσοδος Ειρήνης, Είσοδος Αρτέμιδος, Είσοδος Ιασώ, Είσοδος Πεζογέφυρας) ΕΚΤΟΣ από τις Πύλες της Λεωφόρου ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΗ.

Ακολουθώντας τη σήμανση οι κάτοχοι εισιτηρίων θα οδηγηθούν στην Είσοδο της Αρένας (βλ. πινέζα του χάρτη)

Υπάρχουν δύο ελεύθερα Parking με πρόσβαση από τη Λ. Κύμης (βλ. «P»)

Οι κάτοχοι εισιτηρίων ΑΜΕΑ και των συνοδών τους, έχουν δυνατότητα πρόσβασης ΜΟΝΟ από την ΠΥΛΗ Β της Λεωφόρου ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΗ.

Από εκεί θα οδηγηθούν στην είσοδο του Σταδίου από ράμπα στη ΘΥΡΑ 25

Στο εισιτήριο τους περιλαμβάνεται και ΘΕΣΗ PARKING (βλ. «P» στον χάρτη).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό