15.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Οι 20 καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ζεις και να δουλεύεις το 2022

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο #1 μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ισπανίας, αλλά η Ελλάδα πουθενά στην κατάταξη.

Η InterNations – η μεγαλύτερη κοινότητα μεταναστών στον κόσμο- δημοσίευσε την κατάταξη Expat City 2022, μια αναφορά για τις καλύτερες και τις χειρότερες πόλεις του κόσμου για να ζει κανείς. Στη λίστα εμπεριέχονται 50 πόλεις, οι οποίες αντικατοπτρίζουν πόσο χαρούμενοι ή δυστυχισμένοι είναι όσοι μετανάστες ζουν κι εργάζονται στο εξωτερικό τον τελευταίο χρόνο.

Σε αυτήν τη νέα λίστα, η Βαλένθια της Ισπανίας βρίσκεται στην πρώτη θέση αποτελώντας την καλύτερη πόλη για να ζει και να εργάζεται κανείς, ενώ ακολουθούν το Ντουμπάι και η πόλη του Μεξικού. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις ποιες άλλες πόλεις ενδείκνυνται για καλή ζωή και εργασία.

Η σωστή στιγμή να κάνεις κράτηση αν θες φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για τα Χριστούγεννα

Διπλή νίκη για τη Βαλένθια

Η Βαλένθια είναι μια πόλη 2.000 χρόνων που βρίσκεται νοτιοανατολικά στην Ισπανία στη συμβολή του ποταμού Turia με τη Μεσόγειο Θάλασσα. Aποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, ενώ – εκτός από καλύτερη πόλη για να ζεις και να εργάζεσαι το 2022 – ονομάστηκε επίσης και Παγκόσμια Πρωτεύουσα Σχεδιασμού της χρονιάς για τη μοναδική αρχιτεκτονική της που εμπεριέχει από μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, γοτθικούς καθεδρικούς ναούς του 13ου αιώνα μέχρι το φουτουριστικό συγκρότημα της Πόλης των Τεχνών και των Επιστημών. Είναι η γενέτειρα της παέγια, διαθέτει πολλές αμμώδεις παραλίες και φανταστική νυχτερινή ζωή με πολλά bars και clubs.

Η Βαλένθια κερδίζει την πρώτη θέση στην κατάταξη, επειδή είναι «ένα ασφαλές μέρος με εξαιρετικό κλίμα, έντονη νυχτερινή ζωή και πολιτισμό, ευχάριστο αστικό περιβάλλον και εξαιρετικές ευκαιρίες για ταξίδια», ενώ εξακολουθεί να είναι «αρκετά προσιτή», λέει ο ιδρυτής της InterNations, Malte Zeeck.

«Το χαμηλό κόστος ζωής την καθιστά, επίσης, ένα ιδιαίτερα ελκυστικό μέρος για συνταξιούχους που θέλουν να εγκατασταθούν στο εξωτερικό», προσθέτει ο Zeeck. Και -όπως επισημαίνει- για όσους εξακολουθούν να εργάζονται, είναι πολύ εύκολο να μετακομίσουν στην Ισπανία χωρίς να υποβάλουν αίτηση για βίζα ή άδεια εργασίας.

Το top 20 των χωρών για να ζεις και να εργάζεσαι

Δες παρακάτω τις 20 καλύτερες χώρες του κόσμου για να ζεις και να δουλεύεις:

Βαλένθια, ΙσπανίαΝτουμπάιΠόλη του Μεξικού, ΜεξικόΛισαβώνα, ΠορτογαλίαΜαδρίτη, ΙσπανίαΜπανγκόκ, ΤαϊλάνδηΒασιλεία, ΕλβετίαΜελβούρνη, ΑυστραλίαΆμπου ΝτάμπιΣιγκαπούρηΤαλίν, ΕσθονίαΜαϊάμιΣίδνεϊ, ΑυστραλίαΒαρκελώνη, ΙσπανίαΝαϊρόμπι, ΚένυαΝέα ΥόρκηΚοπεγχάγη, ΔανίαΛωζάνη, ΕλβετίαΤορόντο, ΚαναδάςΖυρίχη, ΕλβετίαΟι 10 χειρότερες πόλεις για να ζειςΓιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική (50η στις 50 χώρες συνολικά)Φρανκφούρτη, Γερμανία (49η θέση)Παρίσι, Γαλλία (48η θέση)Κωνσταντινούπολη, Τουρκία (47η θέση)Χονγκ Κονγκ (46η θέση)Αμβούργο, Γερμανία (45η θέση)Μιλάνο, Ιταλία (44η θέση)Βανκούβερ, Καναδάς (43η θέση)Τόκιο, Ιαπωνία (42η θέση)Ρώμη, Ιταλία (41η θέση)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό