25.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι Φρίντκιν έχουν ήδη πληρώσει 200 εκ. λίρες για την Έβερτον

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι πιθανοί μελλοντικοί ιδιοκτήτες της Έβερτον, η οικογένεια Φρίντκιν, ιδιοκτήτρια και της Ρόμα, έχουν παράσχει ένεση 200 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 236 εκατομμύρια ευρώ) στον αγγλικό σύλλογο για την αποπληρωμή ενός δανείου και τη διάθεση κεφαλαίων.

Το γράφει η βρετανική εφημερίδα Independent, εξηγώντας ότι ο Νταν Φρίντκιν έχει υπογράψει αποκλειστική συμφωνία με τον νυν πλειοψηφικό μέτοχο Φαρχάντ Μοσίρι για την αγορά της εταιρείας κι έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία δέουσας επιμέλειας.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος εξόφλησε επίσης το δάνειο των 160 εκατομμυρίων λιρών που είχε πάρει ο Μοσίρι από την MSP Sports Capital.

Ήταν το δάνειο για το οποίο η Premier League επέμενε ότι οι 777 Partners θα έπρεπε να το αποπληρώσουν εάν ήθελαν να πάρουν στα χέρια τους τον σύλλογο, μια συμφωνία που δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Ο Φρίντκιν έχει επίσης παράσχει περαιτέρω χρηματοδότηση για τη λειτουργία του συλλόγου βραχυπρόθεσμα και για την κατασκευή του νέου γηπέδου στο Bramley-Moore Dock, που θα ανοίξει τη σεζόν 2025/26.

Εάν η συμφωνία μεταξύ Μοσίρι και Φρίντκιν κατέρρεε, θα σήμαινε πως η Έβερτον θα χρωστούσε στους Φρίντκινς 200 εκατομμύρια λίρες, αλλά προς το παρόν τα εξωτερικά χρέη έχουν μειωθεί.

Αν και η Έβερτον δεν έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις από το 2017-18, ο Φρίντκιν είναι πεπεισμένος ότι και οι δύο ομάδες του θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις διοργανώσεις της UEFA, εάν προκριθούν.

Ο Αμερικανός είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ECA (Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων) και είναι καλά συνδεδεμένος με την UEFA, ασχολούμενος με όλα τα θέματα της πολυϊδιοκτησίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό