21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι τρομακτικές αλλά αργές αγέλες των T.rex

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέες μελέτες αναφέρουν ότι οι Τυραννόσαυροι ρεξ δημιουργούσαν αγέλες για να κυνηγήσουν αλλά ήταν όμως πολύ αργοί στις κινήσεις τους. Είναι ο μεγαλύτερος και πιο μοχθηρός θηρευτής που πάτησε το πόδι του στον πλανήτη. Ο Τυραννόσαυρος ρέξ είναι ο απόλυτος σταρ του κόσμου των δεινοσαύρων και αποτελεί μόνιμο στόχο έρευνας των παλαιοντολόγων αλλά και επιστημόνων από άλλους τομείς. Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει ένα μπαράζ ανακοινώσεων από ερευνητικές ομάδες που αποκαλύπτουν νέα στοιχεία για τους φοβερούς και τρομερούς T.rex.

Η πρώτη μελέτη υπολόγισε τον συνολικό πληθυσμό τους στον πλανήτη. Σύμφωνα με αυτή στα περίπου τρία εκατ. έτη που έζησαν στην Γη υπήρξαν συνολικά περίπου 2,5 δισ. Τυραννόσαυροι. Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση Royal Society Open Science ερευνητές του Free University στο Άμστερνταμ υπολόγισαν την ταχύτητα των Τυραννόσαυρων ρεξ. Έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές μελέτες για αυτό το ζήτημα με αντικρουόμενα αποτελέσματα.

Η εξακρίβωση της ταχύτητας του T.rex αποτελεί πολύ σημαντικό στοιχείο για τους ειδικούς αφού με βάση αυτό το δεδομένο θα μπορούν να εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα για την δυνατότητες, την συμπεριφορά και τις συνήθειες του. Οι πιο πρόσφατες σχετικές μελέτες ανέφεραν ότι οι Τυραννόσαυροι κινούνταν με ταχύτητες 7-11 χλμ./ώρα όσο δηλαδή τρέχει ένας μέτριων δυνατοτήτων δρομέας. Αν δηλαδή ένας άνθρωπος έβλεπε να πλησιάζει ένας Τυραννόσαυρος μπορούσε να τον αποφύγει αν άρχιζε να τρέχει. Η νέα μελέτη δείχνει ότι ο T.rex ήταν πιο αργός από όσο πιστεύαμε μέχρι σήμερα με την ταχύτητα του να μην ξεπερνάει τα 5 χλμ./ώρα.

Όπως φαίνεται όμως οι Τυραννόσαυροι ρεξ βρήκαν τρόπο να ξεπεράσουν το πρόβλημα της αργής κίνησης τους η οποία θα αποτελούσε εμπόδιο στην εξεύρεση τροφής. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «PerrJ» αναφέρουν ότι οι T.rex δημιουργούσαν αγέλες για να κυνηγήσουν θηράματα. Όπως είναι ευνόητο όταν αυτό συνέβαινε το θέαμα θα ήταν άκρως εντυπωσιακό αλλά και ότι πιο τρομακτικό έχει υπάρξει ιστορία του ζωικού βασιλείου στον πλανήτη. Ποιος θα ήθελε να είναι παρών όταν έκανε την εμφάνιση της μια ομάδα Τυραννόσαυρων ρεξ;

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό