30.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 18% στην Ευρώπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η παγκόσμια έλλειψη σε τσιπ έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη στην αγορά σε νέα αυτοκίνητα, κάτι που έχει συμβάλει στην αύξηση των τιμών των μεταχειρισμένων. Συγκεκριμένα, στην Ευρώπη, κατά τον περασμένο Νοέμβριο, οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 18% σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Αυτό μεταφράζεται σε επιπλέον 3.726 ευρώ.
Ένας επιπλέον λόγος που έχουν αυξηθεί οι τιμές των μεταχειρισμένων είναι η πανδημία, με τους καταναλωτές να στρέφονται σε ιδιόκτητα αυτοκίνητα ώστε να αποφύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η αγορά κινείται σύμφωνα με τους κανόνες της και σε εποχές με μεγάλη ζήτηση και χαμηλή προσφορά, είναι λογικό οι τιμές να ανεβαίνουν.1Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι τιμές των αυτοκινήτων με κινητήρα βενζίνης και με ηλεκτροκινητήρα έχουν αυξηθεί κατά 9%, με τα diesel αυτοκίνητα να κοστίζουν 8% επιπλέον, ενώ τα υβριδικά 5%. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως τα αυτοκίνητα που κινούνται με υγραέριο έχουν δει την αξία τους να υποχωρεί κατά 20% σε σχέση με το 2020.2Διάβασε ακόμηFord: Τα νέα αυτοκίνητα θα είναι ακόμη ακριβότερα

Οι τιμές των μεσαίου μεγέθους αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 14%, των μικρών κατά 12%, των συμπαγών και των μεγάλων κατά 11%, με τα πολυτελή μοντέλα να κοστίζουν 10% επιπλέον από ό,τι στο παρελθόν. Οι τιμές των SUV και των σπορ αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί κατά 8%. Τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ηλικίας 3-5 ετών είδαν τις τιμές τους να αυξάνονται κατά 10%, αυτά των 5-10 ετών κατά 11% και αυτά των 10-20 ετών κατά 12%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό