22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι τιμές του θα επηρεαστούν από την κρίση των chips

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κρίση στην αγορά επεξεργαστών με την συνεπακόλουθη αύξηση τιμών ενδέχεται να έχει αντίκτυπο και στην τιμολογιακή πολιτική της Apple για το iPhone 13. Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι οι τιμές θα πάρουν την… ανιούσα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Digitimes, η TSMC, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την δημιουργία του επεξεργαστή A15 Bionic στα 5 nm, θα αυξήσει τις τιμές σε ποσοστό 20%, λόγω της αυξημένης ζήτησης και της μειωμένης προσφοράς. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να συμπαρασύρει τις τιμές του iPhone 13 προς τα πάνω.

Υπάρχουν οι φωνές εκείνες που πιστεύουν ότι η Apple θα πρέπει να έχει τις τιμές στα ίδια επίπεδα με εκείνες του iPhone 12, αλλά η πλειοψηφία των φημών μιλά για άνοδο τιμών, παρόλο που η Samsung στα νέα foldables έκανε ακριβώς το αντίθετο και μάλλον αυτό το είδαν θετικά οι καταναλωτές.

Τα σενάρια όλα είναι, βέβαια, ανοιχτά και δεν αποκλείεται να δούμε τον ανταγωνισμό να κάνει την Apple να διατηρεί στα ίδια επίπεδα με πέρυσι τις τιμές των νέων μοντέλων που σε λίγο καιρό θα παρουσιάσει. Δεν πρέπει να ξεχνούμε, άλλωστε, ότι η αξία των προηγούμενων μοντέλων του iPhone πέφτει αισθητά όταν παρουσιάζεται κάτι νέο.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό