19.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Οι ταινίες που έρχονται στα θερινά σινεμά την Πέμπτη 17/6 , Έρχονται – Σινεμά

Ειδήσεις Ελλάδα

Από

Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο


13/06/2021

Ένα «γκαζιάρικο» σίκουελ, ένα οσκαρικό αιματοβαμμένο δράμα εκδίκησης και μια βραβευμένη ελληνική ταινία έρχονται στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Fast & Furious 9: Μαχητές των Δρόμων

Νέες περιπέτειες για τους ήρωες του δεκαεξαβάλβιδου franchise. Κόντρες, ανεβασμένα οκτάνια κι εκκωφαντικές εκρήξεις (επαν)έρχονται στο ένατο κεφάλαιο της εκρηκτικής σειράς ταινιών, που δεν σταματά να εκπλήσσει με τις επιδόσεις του στο box office. Αυτή, εξάλλου, είναι και μία από τις αιτίες που «διευρύνεται» διαρκώς. Σύμφωνα με τους παραγωγούς, η φαμίλια του Ντόμινικ Τορέτο θα συγκεντρωθεί τώρα για προτελευταία φορά, μια και το 2022 (COVID-19 επιτρέποντος) και με το Νο. 10 ολοκληρώνεται το «Fast & Furious» έπος, για να αντιμετωπίσει –πιθανότατα– τον πρώην παλαιστή Τζον Σίνα. Ο τελευταίος ερμηνεύει τον… αδελφό του Ντομ, Τζέικομπ, τον οποίο προσλαμβάνει η σατανική Σάιφερ (Σαρλίζ Θερόν) για να εξοντώσει την αγαπημένη μας γκαζο-παρέα.

Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα

Η Κάρεϊ Μάλιγκαν παίρνει το όπλο της. Αφού συγκέντρωσε εμπειρίες μπροστά από την κάμερα, κρατώντας ρόλους σε ταινίες όπως τα «Albert Nobbs» (Ροντρίγκο Γκαρσία, 2011), «Άννα Καρένινα» (Τζό Ράιτ, 2012), «Το Κορίτσι από τη Δανία» (Τομ Χούπερ, 2015), αλλά και σειρές όπως το «The Crown», όπου υποδύθηκε τη δούκισσα της Κορνουάλλης Καμίλα, η Έμεραλντ Φενέλ έκατσε στην καρέκλα του σκηνοθέτη με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το «Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα» είναι ένα slasher εκδίκησης που ανατρέπει τις συμβάσεις του είδους, ενώ ανακατεύει την pulp βία με τη ρετρό αισθητική και το κυνικό αιματηρό χιούμορ. Στα συν το υπερηχητικό παίξιμο της Κάρεϊ Μάλιγκαν, η οποία κλέβει το σόου κόβοντας στα μέτρα της την απεικόνιση μιας πολύ -μα πολύ- αποφασιστικής γυναίκας. Δεν ξεχνάμε φυσικά, πως χάρη στο βιτριολικό φιλμ της, η Φενέλ έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των Όσκαρ που βρίσκεται υποψήφια από την Ακαδημία για το ντεμπούτο της, αποσπώντας μάλιστα το χρυσό αγαλματίδιο πρωτότυπου σεναρίου.

Digger

Αγροτικό ελληνικό δράμα υποψήφιο για 14 βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Ένας πατέρας που ζει ολομόναχος στην καρδιά ενός δάσος, βλέπει το γιο του, με τον οποίο έχουν αποξενωθεί, να επιστρέφει σε εκείνον μετά από χρόνια. Ενώ οι δυο τους καλούνται να βρουν ένα νέο κώδικα επικοινωνίας, στο φόντο βρίσκονται οι προσπάθειες μιας ιδιωτικής εταιρείας να κάνει εξορύξεις στην περιοχή, αλλά και ο διχασμός των ντόπιων ανάμεσα σε εκείνους που τη στηρίζουν και όσων είναι ενάντιοι στις κινήσεις της.

Γιάλντα, η Νύχτα της Συγχώρεσης

Ιρανικό δράμα βραβευμένο στο φεστιβάλ του Σάντανς. Μια φτωχή νεαρή κοπέλα παντρεύεται με προσωρινό γάμο έναν ευκατάστατο ηλικιωμένο, τον οποίο όμως σκοτώνει κατά λάθος, πράξη η οποία την καταδικάζει σε θάνατο. Η μόνη που μπορεί να της σώσει τη ζωή είναι η κόρη του νεκρού άντρα δίνοντάς της χάρη. Το εάν θα τη συγχωρέσει όμως ή όχι θα ανακοινωθεί σε ζωντανή σύνδεση, καθώς η επιλογή πρόκειται να ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής, στην οποία παρουσιάζονται όλα τα γνωστά και μη στοιχεία της υπόθεσης για να βγει η τελική απόφαση.

Όρνιθες (ή Πώς να Γίνεις Πουλί)

Sui generis ντοκιμαντέρ του Μπάμπη Μακρίδη για την παράσταση «Όρνιθες» του Νίκου Καραθάνου. Ένα ιδιότυπο making-of του έργου, το οποίο ξεπερνά τις τυπικές αφηγηματικές φόρμες και επιχειρεί να κατασκευάσει μια δική του κινηματογραφική γλώσσα. Στο φιλμ συνδυάζονται τα συστατικά ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, έτσι ώστε να δοθεί υπόσταση στον άυλο κόσμο που υπάρχει μέσα στη φαντασία των συντελεστών, αλλά και του ίδιου του Μακρίδη, καθώς εξερευνούν τις θεματικές του κειμένου του Αριστοφάνη.

Ερωτική Επιθυμία

Ο κομψότερος και ρομαντικότερος Γουόνγκ Καρ-Βάι. Στο Χονγκ Κονγκ του 1962, ο Τσάου μετακομίζει με τη σύζυγό του σε νέο διαμέρισμα και γνωρίζει την όμορφη γειτόνισσα Λι-Ζεν, που είναι επίσης παντρεμένη. Γίνονται φίλοι, συνειδητοποιούν ότι οι σύζυγοί τους είναι εραστές, θέλουν να κάνουν κι αυτοί το ίδιο, αλλά νιώθουν ότι δεν είναι ηθικά σωστό.

Το Δυστύχημα

Ο Τζόζεφ Λόουζι συναντά το Χάρλοντ Πίντερ. Μια Αυστριακή φοιτήτρια της Οξφόρδης γίνεται το ερωτικό μήλο της έριδος ανάμεσα σε έναν συμφοιτητή της, τον οποίο σχεδιάζει να παντρευτεί, και δύο καθηγητές της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό